Barbara Belušić odlično otvorila novu sezonu

Barbara Belušić odlično otvorila novu sezonu

8.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Po plasmanima ostvarenim na prva dva državna prvenstva sezone reklo bi se da je labinska atletičarka Barbara Belušić koja od ove sezone brani boje pulske »Istre« na lanjskom tragu, no rezultati sugeriraju drugo. Barbara je po plasmanu ponovila lanjsku sezonu, prvakinja je Hrvatske u planinskom trčanju, te brončana na prvenstvu Hrvatske na 10 km, ali razloga za zadovoljstvo ima napretek.

 


- Istina je da su plasmani isti, ali je konkurencija na oba prvenstva bila puno jača nego lani, a ja sam rezultatski bila puno bolja - rekla je Babara Belušić, najbolja istarska atletičarka koja će ove sezone pokušati izboriti ono što joj je lani nepravdom izmaklo, nastup u dresu reprezentacije na Kupu Europe. - Na prvenstvu na 10 km trčala sam minutu bolje nego lani, ujedno za devet sekundi popravila svoj osobni rekord. Međutim, pobijedila je Lisa Stublic, Amerikanka hrvatskog porijekla koja od ove sezone nastupa za »Dinamo Zrinjevac«. Ona je jako povukla utrku od samog starta, a ritam je prihvatila Matea Matošević, dok ga ja nisam prihvatila. Zbog toga sam zaostala i taj početni zaostatak kasnije nisam uspjela nadoknaditi, iako su one u drugom dijelu popustile. No, tom sam broncom zadovoljna, rezultatom još i više.
Nakon nizanja krugova na stazi uslijedilo je planinsko trčanje u kojem je Barbara godinama neprikosnovena u Hrvatskoj.

 


- Na prvenstvu održanom u Otoku dalmatinskom obranila sam naslov, iako nije bilo lako jer je i tu konkurencija bila puno jača nego lani, a usto sam postavila i rekord staze. Ovim sam naslovom vjerojatno osigurala i nastup na Europskom prvenstvu u ovoj disciplini koje će se u srpnju održati u Njemačkoj. Planinsko se trčanje dosta razlikuje od onog na stazi i zato volim kombinirati. Međutim, neću braniti lani osvojen naslov u planinskom Kupu. Lani sam trčala devet utrka tog Kupa i to se potom odrazilo na moje nastupe na stazi.

 

Ove ću sezone pokušati izboriti nastup u reprezentaciji koja će nastupiti na Kupu Europe Bruno Zauli. Zato bih trebala osvojiti naslov u mojim glavnim disciplinama, na 3 i 5 km, ali ova Amerikanka je vrlo jaka i bit će to teško ostvariti. Pokušat ću, ali bit ću zadovoljna i ako popravim osobne rekorde koji iznose 17.45 (5 km) i 10.15 minuta (3 km).

 

Pored tih nastupa ove ću sezone trčati i Zagrebački maraton koji je ujedno i prvenstvo Hrvatske u maratonu.

 


Iznimna profesionalka, Barbara je ove sezone stigla u pulski klub i već u prvom nastupu, na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu, pokazala da je veliki dobitak za novog prvaka Hrvatske u toj disciplini.
- Sjajan je osjećaj biti u ovako dobro organiziranoj sredini. Sve mi je olakšano, otud i ovako dobri rezultati. Na meni je samo da treniram, o svemu ostalom brinu u klubu. Treniram malo u Labinu, malo u Puli. U Labinu trčim na Dubrovi, uglavnom se tamo pripremam za planinsko trčanje, dok na Verudi pripremam nastupe na stazi, a volim trčati i uz Lungomare - zaključila je Barbara.

Barbara Belušić atletika razgovor maraton planinsko trčanje Labin Dubrova prvenstvo KUP Europe trčanje sezona AK Istra