Barbara Belušić najuspješnija sportašica istarske županije, Ljubi Viliću iz Labina nagrada za životno djelo

Barbara Belušić najuspješnija sportašica istarske županije, Ljubi Viliću iz Labina nagrada za životno djelo

17.1.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U organizaciji Saveza sportova Istarske županije 15. put su proglašeni najbolji sportaši i sportašice u Istri, peti put pod tim nazivom (Dan istarskog sporta) održan je jučer,16. siječnja u pulskoj Zajednici Talijana, popularnom Circolu. Proglašeni su biti najbolji u 2007. godini u 10 od 11 kategorija, a odlukama posebnog žirija bit će izabran i najbolji školski sportski klub te dodijeljene tri nagrade za životno djelo.

Atletičarka Barbara Belušić,članica sportskog društva Albona iz Labina i državna prvakinja u planinskom trčanju najuspješnija je sportašica IŽ, dok su titulu najuspješnijeg sportaša podijelili Hrvoje Miholjević, prvi vozač biciklističkog kluba Loborika i pobjednik tri međunarodne utrke, te europski viceprvak u boćanju Dražen Puniš iz Poreča.

Najuspješniji trener je Saša Ilić, trener RK Poreč koji su i najbolja momčad.

Nagrada za životno djelo pripala je Ljubi Viliću iz Labina, dugogodišnjem treneru cijelog niza istarskih klubova, zatim atletkom treneru Radovanu Kirinu iz Pule, te Anđelu Iskri iz Rovinja, plivačkom treneru koji je odgojio vrhunske državne reprezentativce.

Foto: arhiva

Galerija fotografija: Njujorški maraton 2007. izvor: www.istrianexperience.com

Barbara Belušić savez sportova IŽ nagrade laureati miholjević Ljubo Vilić