Barbara Belušić i Ivan Stanić pobjednici 1. Kola 6. Istarske zimske lige u trčanju

Barbara Belušić i Ivan Stanić pobjednici 1. Kola 6. Istarske zimske lige u trčanju

21.11.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Današnjom, nedjelja 21. studenog 2010. godine, utrkom prvog kola u Rovinju započela je nova Istarska zimska liga u trčanju. Tako je ovo hvale vrijedno natjecanje, koju se pokrenuli pazinski Trckeri, ušlo u svoju šestu uzastopnu sezonu.  

.

U Rovinju se tračalo po idealnim vremenskim uvjetima, pored mora, od Marine do Zlatnog rta. Rovinjska, kao u ostalom i sve ostale staze u ovoj ligi, nije bila pretjerano zahtjevna jer organizatori na taj način, osim aktivnih atletičara, žele privući i veći broj rekreativaca.

.

Potvrda ispravnosti tog opredjeljenja stigla je već na uvodnoj subotnjoj utrci na kojoj je nastupilo 75 trkač(ic)a, jed(a)n(a) manje u odnosu na lanjski rekord u pulskoj Šijani.

.

U Rovinju je najbrži bio Vanja Jekić iz pulske Istre. On je šest kilometara dugu stazu pretrčao za 20:28, minutu i sekundu brže od Ivana Stanića iz labinskog Tratlon kluba Albona-Extrem.

.

Odmah iza Jekića i Stanića kroz cilj je prošla Labinjanka u dresu pulske Istre Barbara Belušić koja je ponovno pokazala da joj u ženskoj konkurenciji nije ravne, a u muškoj samo nekolicina.

.

Zapažen doseg imao su i Albonaši, Amel Tubić na četvrtom i Luka Paliska na dvanaestom mjestu sveukupnog poretka, kao i šesto-plasirani Robert Juričić u dresu pulske Istre te deseto-plasirani Branko Vozila u dresu pulskog Uljanika.

.

Od ostalih trkača s Labinštine vrijedi još istaknuti Sandia Lukšića iz Albona-Extrena koji je kroz cilj prošao kao šesnaesti.

.

Inače utrku je, u suradnji s rovinjskim Savezom sportova i županijskim Triatlon savezom, odlično organiziralo pulsko RSD Uljanik.  

.

Naredna se ima održati u Labincima za dva tjedna a nakon toga u: Svetom Petru u Šumi, Rapcu (02. siječnja 2011.), Cerovlju, Tupljaku (30. siječnja 2011.), Pazinu te završna u Puli 27. veljače 2011. za koju organizatori već sad najavljuju neviđeni spektakl.

.

Inače za sveukupnog, i pobjednike po kategorijama, boduje se šest najbolji rezultata u osam kola, sve po hendikep ljestvicama.

 

LabinSport

 

istarska zimska liga u trčanju trčanje ivan stanić barbara belušić