Barbara Belušić 33. u Tirani na svetskom prvenstvu u planinaskom trčanju

Barbara Belušić 33. u Tirani na svetskom prvenstvu u planinaskom trčanju

18.9.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Atletičarka Istre Barbara Belušić vratila se iz Tirane gdje je održano Svjetsko prvenstvo u planinskom trčanju. Nakon vrlo dobrog nastupa na europskoj smotri, Barbara je s optimizmom iščekivala ovaj nastup, no nakon povratka najmanje je bila nezadovoljna 33. mjestom u konkurenciji 55 natjecateljica.

- Ovo mi je bila najgora utrka karijere, a toliko sam se kvalitetno pripremala i bila uvjerena da ću upisati odličan nastup - rekla je Barbara Belušić po povratku iz Albanije. - Trenirajući s trenerom Vitasovićem značajno sam napredovala u rezultatima i u Tiranu sam stigla puna optimizma. Nažalost, staza kakvu su postavili za ovo prvenstvo je bila katastrofa. Trčale smo dva kruga po 4.400 metara s ukupno ne velikih 500 metara visinske razlike. No, za razliku od svih prethodnih nastupa, kad je naglasak bio na trčanju uzbrdo, ovdje su postavili takve nizbrdice po kojima se uopće nije moglo normalno trčati. U prvom sam krugu dva puta za dlaku izbjegla pad i nakon toga više nije imalo smisla misliti o vremenu. Samo sam gledala da dođem do cilja u "jednom komadu".

Da sam barem vidjela stazu prije same utrke, ne bi mi palo na pamet da nastupim - sipala je gorčinu vodeća istarska atletičarka.

Naslov svjetske prvakinje ponijela je Amerikanka Kasie Euman s vremenom 40.39 minuta, druga je bila Ruskinja Elena Ruhlijada (41.47), treća Francuskinja Marie-Laure Dumergues (42.23), dok je Belušić kao jedina hrvatska seniorka bila 33. u vremenu 47.16 minuta. R. C.

 

barbara belušic trcanje planinsko trcanje