Barbara Belušić 21. na EP u planinskom trčanju u Turskoj

Barbara Belušić 21. na EP u planinskom trčanju u Turskoj

9.7.2012. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Sport

U turskom mjestu Denizli-Pamukkale, prošle subote održano je 11. Europsko prvenstvo u planinskom trčanju. U juniorskoj i seniorskoj konkurenciji nastupilo je više od 170 atletičara i atletičarki iz europskih zemalja među kojima su bili i hrvatski predstavnici.

Od hrvatskih predstavnika najbolji rezultat ostvarila je Barbara Belušić. Atletičarka Istre osvojila je 21. mjesto u konkurenciji 48 najboljih planinskih trkačica sa starog kontinenta. Stazu dugu 8,3 kilometara uz 470 metara visinske razlike prošla je za 42 minute i 25 sekundi. Slavila je Švicarka Monika Fürholz s vremenom 39:54, dok je druga hrvatska predstavnica u seniorskoj konkurenciji Matošević Matea zauzela 23. mjesto.

Kod seniora, slavio je Turčin Ahmet Arslan koji je stazu dugu 12,2 kilometara uz 700 metara visinske razlike prešao u vremenu 49:46. Svakako valja spomenuti da mu je to bilo šesto zlato s europskih prvenstava. Jedini hrvatski predstavnik u seniorskoj konkurenciji Nikola Mikulić zauzeo je 43. mjesto.

Jure Josipović zauzeo je 37. mjesto u juniorskoj konkurenciji s vremenom 42:50. Isto kao u seniorskoj konkurenciji prva dva mjesta uzeli su Turci. Slavio je Ahmet Ozrek s vremenom 35:18.

Annabel Mason bila je najbrža kod juniorki, dok je Romana Tea Kirinić zauzela 25. mjesto.

Foto, arhiva

 

barbara belušić trčanje atletika planinsko trčanje