Bajaga koncertno predstavlja stare i nove hitove - Poziv korisniku FAN da se javi radi preuzimanja karte!!!

Bajaga koncertno predstavlja stare i nove hitove - Poziv korisniku FAN da se javi radi preuzimanja karte!!!

13.6.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN - Bajaga i Instruktori, jedan od najpoznatijih pop-rock bendova s prostora bivše Jugoslavije, sutra će u 21 sat nastupiti na ljetnoj pozornici Dubrova. Organizatori najavljuju veliki koncert tijekom kojeg će se izvesti njihovi najveći hitovi iz osamdesetih, a publika će moći poslušati i novije pjesme nastale u ovom mileniju.

Sve je počelo 12. travnja 1984. kada je u zagrebačkom klubu Kulušić Bajaga s grupom Instruktori imao svoj prvi koncertni nastup. Tog datuma počinje javno djelovanje grupe koja će ostaviti veliki utjecaj na scenu i publiku na području bivše Jugoslavije. Vrlo brzo okupljaju vojsku poštovalaca i fanova te postižu veliki uspjeh.
Krajem 1984. godine Bajaga u anketi lista Rock dobiva titulu rock glazbenika godine, a »Pozitivna geografija«, njihov prvi album, biva proglašena najboljim albumom te godine. Tada je već bilo jasno da će Bajaga i Instruktori postati jedna od grupa koja će obilježiti glazbenu scenu na ovim prostorima.


Do sada su objavili 13 albuma, a nastupali su diljem svijeta. Posljednji album koji su objavili je »Šou počinje u ponoć« iz 2005. godine. Naredne godine grupa slavi 25 godina karijere i taj će veliki jubilej proslaviti serijom koncerata po regiji.
Danas Instruktore, uz Bajagu, čine basist Miroslav Cvetković, klavijaturist Saša Lokner, vokal Žika Milenković, bubnjar Čedomir Macura i gitarist Ljubiša Opačić.


Iako je bilo najavljeno gostovanje Marijana Bana, zbog nedavnih tragičnih događaja on neće nastupiti u Labinu. Prije Bajage i Instruktora sutra će nastupiti Neno Belan i Fiumensi.
U slučaju kiše, koncert će se održati također na Dubrovi, ali pod šatorom.
R. LICUL

Bajaga i Instruktori Neno Belan & Fiumens Marijan Ban Ljetna pozornica Labin Dubrova Šajeta