Bajaga i Instruktori nastupili u sklopu petosatnog spektakla na labinskoj Dubrovi (Galerija fotografija)

Bajaga i Instruktori nastupili u sklopu petosatnog spektakla na labinskoj Dubrovi (Galerija fotografija)

16.6.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

LABIN - Maratonskih pet sati žive glazbe uz neke od najboljih ex Yu hitova uzrokovalo je na labinskoj Dubrovi mnoštvo plesa, pjevanja i uzdignutih ruku među veoma zahvalnom publikom koja se preksinoć našla na koncertu Momčila Bajagića Bajage i njegovih Instruktora. Atmosferu su prije zvijezde večeri zagrijali Neno Belan i Fiumensi te Dražen Turina Šajeta.

 

Labinska se publika pokazala više nego zahvalna, a više od dvije tisuće posjetitelja upijalo je svaku pjesmu od početka do kraja, plešući, pjevajući, mašući rukama i njišući se u ritmu hitova svih preksinoćnjih izvođača, a niska temperatura zraka i mrzli vjetar nisu pokvarili toplu atmosferu koja je kulminirala Bajaginim nastupom.
Bajaga je Dubrovu posjetio u sklopu svoje svjetske turneje, a domaći fanovi nisu morali dugo čekati na neki poznatiji hit iz osamdesetih jer je Bajaga počeo udarno s »Berlin«, »Verujem, ne verujem«, »Lepa Janja, ribareva kći« i »Gore-dole«. Koncert je bio presjek Bajaginih najvećih hitova, pa tako nisu izostali, primjerice, ni »Plavi safir« i »Godine prolaze«, a slatki intermezzo pružio je »Ecstasy pazi« koji je odrepao gitarist i vokal Instruktora Žika Milenković najavivši hit »Život je nekad siv, nekad žut«. Bajaga je osim bogatog opusa već antologijskih hitova izveo i skladbu »Bežiš od mene ljubavi« iz televizijske serije »Vratit će se rode«, uz još nekolicinu skladbi novijeg datuma između kojih i »Kiša pada kap po kap« te je skoro i suvišno reći da je svaka njegova skladba dočekana apsolutnim oduševljenjem u publici.

 


Za probijanje leda pobrinuo se sveprisutni Šajeta, koji je osim nekolicine hitova, »uvježbanih u zadnji tren bez probe«, ležernim nastupom, samokritičnošću i otvorenošću ubrzo labinsku publiku natjerao da zacupka u gomili tik do bine. Izvevši neke od svojih najvećih hitova poput »Barbare«, »Reggae na brege«, »Moji koraki« i zanimljivog aranžmana pjesme »Košulja plava«, u kojoj su se osim istoimene skladbe u refrenu pojavile i druge uspješnice Novih Fosila, uz nezaobilazne spontane aplauze i vriskove, Šajo je rasplesao Labinjane.
Nakon Šajete nastupio je Neno Belan, koji se odlučio na »uokvireni« koncept svog dvosatnog nastupa koji je započeo i završio izvedbom »Rijeke snova« - skladbe sa svog istoimenog Porinom ovjenčanog albuma. Romantični Belan je izmjenjivao svoje plesne hitove poput »Noć Afrička«, »Jagode i čokolada«, »Stojim na kantunu« i »Sunny Day« s romantičnim baladama poput »Ponoćna zvona«, »Srce od leda« i »Da vrati je meni«, koje su mnoge u publici natjerale na zagrljaj sa svojom boljom polovicom. Belan je publici poručio i da se čuo telefonom s Marijanom Banom te da mu je puno bolje.


Kad bismo atmosferu preksinoćnjeg koncerta Bajage i Instruktora trebali opisati u jednoj rečenici, ona bi glasila: Mrzli povjetarac i zvijezde povremeno su provirili na Dubrovu kroz pukotine u oblačnom nebu bacajući pogled na stotine ruku što plješću u ritmu »Tišine«.

Bruno BREŽAC

Snimio Neven LAZAREVIĆ

 

Povezana galerija: Foto by korisnik DITZY (dobitnik besplatne ulaznice Labin.com-a), te se ovom prigodom zahvaljujemo na fotografijama.

 

 

Bajaga i Instruktori Bajaga Neno Belan & Fiumens Marijan Ban Ljetna pozornica Labin Dubrova Šajeta nastup zabava koncert