Autoškola ima novog voditelja i predavača, a nastavu osuvremeniti novom tehnologijom: USKORO U LABINU DVIJE AUTOŠKOLE

Autoškola ima novog voditelja i predavača, a nastavu osuvremeniti novom tehnologijom: USKORO U LABINU DVIJE AUTOŠKOLE

9.9.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Od početka mjeseca, Autoškola Labin s tradicijom dugom 40 godina, ima novog voditelja i predavača iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila u Autoškoli Alberta Zajca, inače dugogodišnjeg voditelja i predavača u Autoškoli Milotić iz Pazina. Cilj labinskog Pučkog otvorenog učilišta s novim predavačem je nastaviti s provođenjem osposobljavanja kandidata za vozače A,A1 i B kategorije.

- Nastavu iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila koja se održava u specijaliziranoj učionici Autoškole, osuvremenit ćemo novim pristupom i inovativnom tehnologijom, a verificirati ćemo i provoditi nove programe osposobljavanja kandidata za C, C+E i B+E kategorije. Ovih dana raspisujemo natječaj za radno mjesto instruktora vožnje za nastavu Upravljanje vozilom. Nakon što su nam otišla dva instruktora vožnje i voditelj i predavač u Učilištu je ostao jedan instruktor vožnje pa smo zaposlili smo novog voditelja i predavača, kaže direktorica Pučkog otvorenog učilišta Daniela Mohorović te najavljuje raspisivanje natječaj za još jednog instruktora vožnje.

Inače posljednjih godina autoškolu pri Pučkom otvorenom učilištu pohađalo je 190 do 200 polaznika Autoškole i 14 do 18 polaznika tečaja iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila. Uskoro će Labin imati dvije autoškole jer je u tijeku postupak otvaranja jedne privatne autoškole. Naime, izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz 2017., omogućeno je liberaliziranje otvaranja i poslovanja autoškola, ukidanje mreža, a radi poštivanja europskih pravila o tržišnom natjecanju i slobodi pružanja usluga.

  Autor: Branko BIOČIĆ

autoškola labin autoškola pou labin pučko otvoreno učilište labin daniela mohorović albert zajc