Autobus na sportskom igralištu!

Autobus na sportskom igralištu!

30.4.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Početkom gradnje stambeno-poslovne zgrade u Ulici svete Katarine u starom Labinu, gdje je Grad ne tako davno najavljivao izgradnju prve garaže u Istri u sklopu tamošnjeg parkirališta, taj je dio Labina opstao bez četrdesetak parkirališnih mjesta. Toliko je, naime, automobila parkiralo na tom prostoru, koji je u međuvremenu promijenio vlasnika, pa je sada glavni ulagač i graditelj tvrtka “De Conte” iz Labina.

 

Kako bi se doskočilo nevolju, budući da je još dvadesetak mjesta izgubljeno omogućavanjem dvosmjernog prometa na obnovljenoj cesti koja vodi do gradskog groblja, za parkiranje je otvoreno obližnje sportsko igralište i okupljalište mladeži.

 

Zasad na štetu djece ima mjesta za sve automobile, što, međutim, neće biti slučaj kada se na Labinšćini umjesto sadašnjih 1.500 nađe 12-13 tisuća gostiju. Posebno će teško biti vozačima autobusa, za koje su na improviziranom parkiralištu, odnosno sadašnjem gradilištu, bila rezervirana dva mjesta. Jedan od njih se ovih dana snašao, parkiravši veliki autobus na igralištu, prošavši pritom kroz rampu i tijesni ulaz, što ostalim vozačima zbogh gužve uskoro neće biti moguće bez obzira na njihove vještine.

(MM)

Đil igralište poslovna zgrada labin ulica svete katarine parking De Conte d.o.o