Asja Ćudić među 10% najboljih na online međunarodnom natjecanju ''Best in English''

Asja Ćudić među 10% najboljih na online međunarodnom natjecanju ''Best in English''

20.1.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Učenici Srednje škole Mate Blažine Labin i ove su godine na online međunarodnom natjecanju „Best in English“ ostvarili zapažene rezultate. Od osamnaestero natjecatelja naše škole od 1. do 4. razreda, najveći broj bodova ostvarila je Asja Ćudić, učenica 2.o razreda opće gimnazije, čija je mentorica profesorica Karla Golja Milevoj, zauzevši 1.609. mjesto, čime je ušla u 10% najboljih od ukupno 17.223 natjecatelja iz 32 zemlja te 595 srednjih škola.

Natjecanje se provodi za učenike od 14 do 19 godina starosti na engleskom jeziku (razina B1-B2), a sudjelovati mogu učenici svih usmjerenja. Test se sastoji od uporabe jezika, slušanja i čitanja s razumijevanjem, glavni organizator natjecanja je češka agencija Czech-Us, a službeni pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja Republike Češke.

Učenici rješavaju test u matičnim školama, svojim tempom i redoslijedom unutar 60 minuta, a po završetku testa natjecateljima se prikazuje ostvareni broj bodova. Osim dežurnih nastavnika u matičnim školama, rješavanje testa nadzire i ispitni sustav.

Na natjecanju su sudjelovali: Tonia Gudek, Zara Stojić i Stephanie Negri iz 1.f jezične gimnazije, Teo Đapić i Antonio Lazarić iz 2.f opće gimnazije, Mirza Bijelić, Demian Kos i Matija Pajcur iz 3.f opće gimnazije, mentorica Tatjana Buršić. Zatim, Lana Mrkaljević, Dino Tomić, Alex Načinović i Vito Rocco iz 3.o opće gimnazije, mentorica Doris Mesaroš, te Alessia Juričić, Nicole Marie Tonelo i Asja Ćudić iz 2.o opće gimnazije, Luka Blažina, 4.e iz elektrotehnike, Ines Bošković Gobo i Zoja Bošković Gobo iz 4.f opće gimnazije, mentorica Karla Golja Milevoj.

(Tekst i foto: Karla Golja Milevoj)

asja ćudić natjecanje best in english srednja škola mate blažina karla golja milevoj