Arduino Golja o provedbi HACCP sustava u ugostiteljstvu

Arduino Golja  o provedbi HACCP sustava u ugostiteljstvu

19.11.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jučer je u Opatiji završio 21. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore na kojem je usvojeno deset zaključaka. Prvi je zaključak da u cilju nastavka uspostave HACCP-a potaknu daljnju realizaciju «Vodiča dobre higijenske prakse» kao i vodiča «Praktična provedba načela HACCP sustava», što je bio jedan od prijedloga labinskog Udruženja obrtnika.

Tajnik labinskog Udruženja obrtnika, Arduino Golja zadovoljan je rješenjem te poručuje da su konačno definirani svi uvjeti po kojima će se provoditi HACCP u ugostiteljstvu. (Prilog Arduino Golja). Središnja tema  kongresa bio je kronični nedostatak kadra u ugostiteljstvu te je donijet zajednički zaključak da se radi o nacionalnom problemu te će Ceh tražiti od Vlade Republike Hrvatske da se omogući neograničeni uvoz radne snage za potrebe ugostiteljstva i turizma.

Jednako tako tražiti će da se omogući zapošljavanje radne snage po potrebi temeljem Ugovora o djelu. U pogledu izmjena Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda nastaviti će se sve dosadašnje aktivnosti poduzete od strane Ceha posebice u pogledu zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima.

Arduino Golja HACCP ugostiteljstvo gospodarstvo Udruženje obrtnika