Apiturizam prepoznat kao inovativni dio turističke ponude

Apiturizam prepoznat kao inovativni dio turističke ponude

28.1.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Hrvatsko apiterapijsko društvo u razdoblju od 20. – 29. siječnja 2020. godine održava tečaj „Apiterapija – proizvodnja i korištenje pčelinjih proizvoda“  u trajanju od 60 školskih sati (svakodnevno od 12:00 – 18:00 sati). Popis tema koje  se obrađuju  je uistinu impozantan i zahvaća osnove anatomije, biologije i fiziologije medonosne pčele; biološka svojstva, fizikalne i kemijske odlike pčelinjih proizvoda s naglaskom na senzorska svojstva meda; građa, klasifikacija, svojstva začinskog i ljekovitog bilja; osnove anatomije i fiziologije ljudskoga organizma; prvu pomoć u pčelinjaku u slučaju uboda kod osoba alergičnih na pčelinji otrov; primjenu pčelinjih proizvoda u prehrani, kozmetici i apiterapiji kroz liječenje ljudi i životinja.


Naime, četverogodišnja suradnja pčelara Labinštine i Hrvatskog apiterapijskog društva rezultirala je značajnim interesom pčelara koji su prepoznali vrijednost razvoja apiturizma kao inovativnog  dijela turističke ponude te se žele educirati i obogatiti apiturističku ponudu svoga kraja, a svojim pčelinjim proizvodima dati dodanu vrijednost.

 
Dr.sc. Gordanu Hegić, predsjednicu Hrvatskog apiterapijskog društva, predavačicu na tečaju te Darka Martinovića, predsjednika Pčelarske udruge Labin primio je danas gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.


Obzirom da je Istra najturističkija županija u Hrvatskoj, vjerujem da će naši pčelari  u budućnosti uvrstiti  apiturizam kao novu turističku ponudu. Labin je ponosan na svoje pčelare i na njihove uspjehe, diči se i prvim gradskim pčelinjakom koji je otvoren prošle jeseni, te dajemo bezrezervnu podršku daljnjem razvoju pčelarstva i svih oblika turizma koji proizlaze iz toga“ rekao je tom prigodom gradonačelnik Glavičić.

apiterapija pčelinji proizvodi pčele med darko martinović