Antun Marić iz PP Labin: za sigurnost motociklista na prometnicama prventivnim mjerama i suradnjom sa "Plavim vitezovima"

Antun Marić iz PP Labin: za sigurnost motociklista na prometnicama prventivnim mjerama i suradnjom sa "Plavim vitezovima"

20.3.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Lijepo vrijeme razlog je povećanog broja motociklista i biciklista proteklog vikenda na istarskim prometnicama. Iako se motociklisti često zbog brze vožnje i kršenja prometnih propisa uglavnom percipiraju kao potencijalna opasnost na cesti upravo su oni pored pješaka najugroženiji sudionici u prometu. Stoga ne čudi da je već tijekom subote policija na području Policijske uprave Istarske provela nekoliko preventivno-represivnih akcija. Nažalost, već u subotu navečer dogodila se tragična nesreća u kojoj je tragično poginuo motociklist.

Policija će i nadalje pokušati nizom prvenstveno preventivnih akcija utjecati na poboljšanje stanje sigurnosti na prometnicama, a jedan od načina jest i suradnja sa Plavim vitezovima.
Blue knights udruga je koja na području Istre okluplja 14 članova, od toga šest ih je iz Labina. Riječ je o pripadnicima policije ili vojske kojima je cilj  promovirati sigurniju vožnju na motociklima te humanitarni rad.

"Blue Knights" osnovani su još 1974. godine u Americi, a danas diljem svijeta okupljaju oko 20.000 članova. U Hrvatskoj su "Plavi vitezovi" osnovani prije šest godina.

plavi vitezovi antun marić prometnice motociklisti blue nights policija promet PP labin MUP