Antonio Lazarić, Frančeska Licul i Daria Bistričić najbolji su pripovjedači u Hrvatskoj

Antonio Lazarić, Frančeska Licul i Daria Bistričić najbolji su pripovjedači u Hrvatskoj

27.4.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Antonio Lazarić, Frančeska Licul i Daria Bistričić, učenici trećeg razreda gimnazije Srednje škole Mate Blažine, najbolji su pripovjedači u Hrvatskoj. Zajedno sa svojom mentoricom Amneris Ružić Fornažar, profesoricom hrvatskog jezika, sudjelovali su 25. travnja 2023. na 5. Državnoj smotri u pripovijedanju djece i mladih. Na Smotri je sudjelovalo 95 mladih pripovjedača i pripovjedačica, 49 mentora i mentorica iz 36 škola iz čitave Hrvatske. 

Premda na Smotri nema rangiranja, Prosudbeno povjerenstvo izabralo je najbolje u svakoj kategoriji uzrasta te su naši učenici preuzeli titulu najboljih u kategoriji srednjih škola, ali i odgovornost da dalje šire ljubav prema pripovijedanju među vršnjacima te ulogu ambasadora pripovijedanja. 

Vlastitu priču „To su oni“ izveo je pripovjedač Antonio Lazarić zajedno s Frančeskom Licul, a autorica je ilustracija i zvučnih efekata za kamišibaj Daria Bistričić. Prosudbeno povjerenstvo nije krilo oduševljenje njihovom izvedbom te su istaknuli da interpretacija duboko u gledatelju izaziva propitkivanje i putovanje mislima uz pomoć tona, efektnog korištenja instrumenata i sve veće dramaturgije. Pohvalili su fantastičnu sinergiju među izvođačima, divne boje glasova, neutralnu kostimografiju radi isticanja priče te moć zadržavanja fokusa kod publike kojom je tijekom izvedbe vladao muk. 

Podsjetimo, Antonio Lazarić, Frančeska Licul i Daria Bistričić plasman na Državnu smotru ostvarili su na županijskoj Smotri pripovijedanja i kamišibaja „Spika“ održanoj sredinom ožujka u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu u Puli.

(autor testa: Amneris Ružić Fornažar)


ssmb.hr


pripovjedači Antonio Lazarić Frančeska Licul Daria Bistričić