Anton Rupnik iznio činjenice i dokaze protiv Rockwoola - nova tužba Rockwoola protiv Zelenih

Anton Rupnik iznio činjenice i dokaze protiv Rockwoola - nova tužba Rockwoola protiv Zelenih

27.3.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Politika

Danas je u prostorijama Zelene stranke – Zelene alternative, s početkom u 11 sati, Anton Josip Rupnik održao konferenciju za novinare povodom nove tužbe Rockwoola protiv Zelene stranke i zahtjeva za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine Istarske županije na temu Rockwool. Tužba Rockwoola protiv Zelene stranke temelji se na izjavama Antona Josipa Rupnika iz otvorenog pisma gdje se, kako ističu iz Rockwoola, iznosi čitav niz neistinitih i paušalnih tvrdnji koje se mogu podijeliti na protuzakonita nastojanja i postupke tužitelja na stjecanje nekretnina za potrebe izgradnje tvornice kamene vune u Potpićnu te ishođenje građevinske dozvole za gradnju tvornice, zatim ugrožavanje zdravlja ljudi i okoliša u okolici tvornice kamene vune u Potpićnu, kontinuirano štetnim djelovanjem.

Na tužbu Rockwoola, 2. veljače, je Općinskom sudu poslan odgovor na tužbu, Zelene stranke, gdje tuženik osporava tužbu i tužbeni zahtjev u cijelosti. U odgovoru na tužbu Zelene stranke ističu se činjenice i prilažu dokazi o tajnosti ugovora, manipulacijama poljoprivrednim zemljištem, nezakonitostima pri izdavanju građevinske dozvole te o onečišćenju okoliša tvornice kamene vune Rockwool.

Kako je najavljeno, predan je zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Skupštine Istarske županije, koja nije održana te Zelena stranka traži hitno sazivanje sjednice prije raspisivanja lokalnih izbora. (E.O.)

rupnik rockwool politika zeleni tužba zelena stranka zelena alternativa uporabna dozvola