Antikvarijat udruge „Krilo Labina“ od sada u gradskom prostoru

Antikvarijat udruge „Krilo Labina“ od sada u gradskom prostoru

2.2.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

„Danas je za našu udrugu sretan dan! Od grada Labina dobili smo prostor za naš antikvarijat. Veliko hvala Gradu! Ključevi su u našim rukama, sve je potpisano, sad ga samo trebamo malo dotjerati, upicaniti, poslagati knjige i učiniti ga jednim ugodnim prostorom, kako za nas, tako i za sve one knjigoljupce koji će nam doći i uroniti u veliki svijet lijepe književnosti u malom i svojom kupnjom omogućiti udruzi daljnji let.

Evo fotke ponosnih mama i jedan ponosni tata koji su danas mogli doći i prisustvovati primopredaji. O, happy day! Čim bude sve spremno, javljamo o otvaranju. Hvala vam svima na donacijama u knjigama i što pratite naš rad i trud. ? Zaista se trudimo. Motiv nam ne može biti veći. Naša djeca!“ – ovim su riječima članovi udruge Krilo Labina obznanili kako je tijekom jučerašnjeg dana odrađena primopredaja prostora za udrugu kojeg je osigurao Grad Labin.

Radi se o poslovnom prostoru na adresi Mate Blažine 1 površine 16,00 metara kvadratnih koje će udruga Krilo Labina koristiti za organiziranje i okupljanje obitelji djece s teškoćama u razvoju, antikvarijat za prikupljanje donacija i humanitarne pomoći djeci s teškoćama u razvoju.

Ugovor je sklopljen na razdoblje od 5 godina, a podsjetimo kako je nedavno Grad Labin donio i Zaključak o uspostavljanju partnerstva na natječajima za sufinanciranje infrastrukturnih projekata organizacija civilnog društva.

 Ovim dokumentom  izražava se spremnost za davanje podrške inicijativama i projektima koje provode organizacije civilnog društva – udruge građana – koje većinu svoga djelovanja ostvaruju na području grada Labina, a odnose se na posebnu brigu i skrb, te podizanje standarda životnih uvjeta građana s posebnim potrebama.

Rad ove udruge od samih početaka prati i zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada koja je tom prilikom istaknula zadovoljstvo da je jednoglasno na Vijeću prihvaćen Zaključak kojim će se pomoći udrugama koje se bave ranjivim skupinama društva.

Naime, Grad Labin se obvezao biti partner svim projektima prema Europskom socijalnom fondu koji te udruge kandidiraju. Grad je to radio i ranije no smatra kako će se ovim aktom to i formalizirati te će sve udruge dobiti konkretnu podršku na temelju usvojenog zaključka.

Jednako tako, nakon jučerašnje objave udruge kako je i formalizirana primopredaja gradskog prostora, Mohorović Čekada na društvenim mrežama još je jednom istaknula zadovoljstvo i podršku radu ove udruge naglasivši:

„Ovakve stvari jako vesele! Bravo za Udrugu "Krilo Labina" kojoj je Grad na ovaj način dao dodatni vjetar u leđa. Sretno vam!“

udruga krilo labina udruga antikvarijat