Antička olimpijada OŠ "Vitomir Širola Pajo"

Antička olimpijada OŠ "Vitomir Širola Pajo"

10.9.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U četvratak 10. rujna 2009. na igralištu OŠ "Vitomir Širola Pajo" u Nedešćini, održane su Antičke olimpijske igre. Učenici viših razreda natjecali su se u poznatoj antičkoj sportskoj disciplini - petoboj.

Antičke igre na naš način započele su svečanim otvaranjem u 11h uz fanafare i polaganje svečane prisege svih sudionika natjecanja. Natjecanje je započelo trčanjem na 1. stadij (192m), a nastavilo se bacanjem diska, koplja, skokom u dalj, te završilo hrvanjem.

U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je učenica 7. razreda Lana Mariett Ravnić, drugo mjesto Nicole Zahtila učenica 6. razreda i treće mjesto učenica 7. razreda Morena Verbanac. U kategoriji dječaka prvo mjesto osvojio je Luka Ružić učenik 8. razreda, drugo mjesto Alen Černjul učenik 5. razreda, te treće mjesto Nino Peršić učenik 5. razreda.

Antičke igre na naš način održane su povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana na inicijativu glavnih sudaca igara nastavnice Save Sprčić i Andreje Kiršić. U realizaciju projekta uključili su se nastavnici osnovne škole, te ravnateljica koja je Antičke igre svečano zatvorila.

 

nedešćina HOD antičke igre hrvanje OŠ "Vitomir Širola Pajo" sport