Ante Tomić, Anđa Marić i Josipa Pavičić Berardini s labinskom publikom u Gradskoj knjižnici Labin

Ante Tomić, Anđa Marić i Josipa Pavičić Berardini s labinskom publikom u Gradskoj knjižnici Labin

24.10.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Mjesec hrvatske knjige u našoj je knjižnici u punome jeku. Posljednjih smo dana ugostili vrlo zanimljive goste koji su svoja književna djela predstavili velikom broju naših sugrađana.

 

U petak, 20. listopada družili smo se književnikom, novinarom i scenaristom Antom Tomićem koji je u prepunoj dvorani naše knjižnice, kroz razgovor s moderatoricom Natalijom Grgorinić, predstavio labinskoj publici svoj književni i novinarski rad, iznoseći svoje stavove, razmišljanja, interese vrlo otvoreno i iskreno.

 

Jučer, 23. listopada, u sklopu akcije cjelodnevnog čitanja, družili smo se i čitali s dvjema autoricama.

Svestrana umjetnica i glazbenica Anđa Marić u prijepodnevnim je satima predstavila osnovnoškolcima labinskih škola svoj dječji roman Afra, govorila o knjigama i važnosti čitanja, otkrila što ju je inspiriralo za pisanje, ali i nasmijala prisutne pričama i pustolovinama sa svojom vjernom suputnicom, čivavom Pusom.

 

Cjelodnevno čitanje zaokružili smo večernjim druženjem s autoricom Josipom Pavičić Berardini i predstavljanjem njezine autobiografske knjige Šest milimetara: ispovijest o boli i pobjedi u kojoj autorica iskreno i s mnogo hrabrosti opisuje svoj put prema izlječenju karcinoma. U vrlo emotivnoj atmosferi autorica je sa zainteresiranom publikom podijelila svoje iskustvo suočavanja s bolešću od koje svake godine u Hrvatskoj oboli oko 2500 žena. Kao ambasadorica Europa Donna Hrvatske, autorica predstavljenjem svoje knjige želi čitatelju i publici osvijestiti važnost pregleda i samopregleda te koliko je bitna pravovremena reakcija.

 

 

Galerija fotografija ovdje

 

 

 

 

gradska knjižnica labin promocija knjige anđa marić ante tomić Josipa Pavičić Berardini