Alfa Albona ponovo među najboljim organizacijama za mlade na razini Europe

 Alfa Albona ponovo među najboljim organizacijama za mlade na razini Europe

20.4.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

15. travnja 2021. godine objavljeni su dobitnici Eurodesk nagrada za 2021. godinu.

Eurodesk je besplatni info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade, s ciljem promicanja mobilnosti u svrhu učenja i usavršavanja. Udruga Alfa Albona je dio Eurodesk mreže od 2013. godine, zajedno sa 15 multiplikatora na razini Hrvatske.

Iako Eurodesk postoji od 1990. godine, dodjela nagrada Eurodesk Awards započela je 2011. godine sa ciljem okupljanja Eurodesk multiplikatora i njihovih uspješnih, inovativnih, kreativnih i utjecajnih projekata provedenih na lokalnoj razini. Projekti su predstavljeni kao primjeri dobre prakse institucijama Europske unije i ostalim organizacijama mladih na europskoj razini.

Za nagradu u četiri kategorije ove je godine prijavljeno 38 projekata iz 15 zemalja.


U tri kategorije o nagradi odlučuje žiri kojeg čine stručnjaci iz raznih europskih institucija i organizacija dok o četvrtoj nagradi, nagradi mreže, odlučuju članovi Eurodesk mreže.


Žiri je u kategoriji najinkluzivnijeg projekta („Most inclusive information project“) nagradu dodijelio latvijskoj organizaciji „Creative Minds for Culture“ i njihov projekt „Photo-Bike Orienteering in Baldone“. Nagrada za kreativnost („Most Creative Information Project“) otišla je u Italiju za projekt „L’Europa in Città“. Projekt „Eurodek WEB“ zajednički je pothvat nekoliko poljskih organizacija, a odnijeli su pobjedu u kategoriji osnaživanja mladih („Most empowering information project“). Mreža je u svojoj kategoriji jednoglasno odabrala projekt „Share the summer – Bingo“ te nagradu poslala u Litvu.


Međutim, svake godine nekoliko projekata istakne se u kategoriji „Honourable mentions“. To su oni kvalitetni projekti koji također zaslužuju pohvale struke, međutim nema za svih mjesta među prvih četiri. Upravo u toj kategoriji ove se godine našla Alfa Albona. To nas iznimno veseli jer smo treću godinu zaredom pokazali izvrsnost i istaknuli se među gomilom odličnih projekata iz cijele Europe.

Link
udruga alfa albona alfa albona eurodesk awards