ALENU FLORIČIĆU DODIJELJENA NAGRADA "IVO KALINA" ZA 2015. I 2016. GODINU

ALENU FLORIČIĆU DODIJELJENA NAGRADA "IVO KALINA" ZA 2015. I 2016. GODINU

27.9.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U sklopu svečanog otvorenja Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u novom prostoru bivšeg industrijskog kompleksa Rikard Benčić održana je dodjela likovne nagrade Ivo Kalina koju je za 2015. i 2016. godinu osvojio Alen Floričić za izložbu "Retrospektiva_Video 1998>2015"


 

Izložba pod nazivom "Retrospektiva_Video 1998>2015" održana je u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u razdoblju od 31. listopada do 22. studenoga 2015. godine. Stručno povjerenstvo je obrazložilo je  prijedlog i navelo da je samostalna retrospektivna izložba Alena Floričića pružila temeljit pogled u videografiju probranih radova nastalih u razdoblju od 1998. do 2015. godine, čime je obuhvaćen gotovo dvadesetogodišnji stvaralački period autora. Iako je odabir za izlaganje sužen na izbor od trinaest ključnih radova, ona pruža jasan uvid u prezentirane video radove, obogaćena je dodatnim doživljajnim elementima poput zvuka i prostora te daje prikaz zaokreta i utvrđuje konstante u Floričićevu umjetničkom djelovanju. Izložba na kvalitetan i sveobuhvatan način aktualizira umjetnički opus autora koji stvara u mediju videa i koji predstavlja vrh hrvatske suvremene video produkcije.

 

Likovna nagrada Ivo Kalina dodjeljuje se za najbolju likovnu izložbu na području suvremene umjetnosti održanu tijekom prethodne dvije godine u galerijskim i javnim prostorima na području grada Rijeke. Nagrada se dodjeljuje za najbolju samostalnu izložbu ili autorsku koncepciju izložbe.

 

 

Više ovdje

 

 

alen floričić umjetnost nagrada kultura konceptualna umjetnost