Alen Paliska ponovno izabran u upravni odbor svjetske trail running federacije

Alen Paliska ponovno izabran u upravni odbor svjetske trail running federacije

28.6.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon održanih redovnih izbora tijekom generalne skupštine ITRA-e (International Trail Running Association) na kojoj su se birala upravna tijela globalne organizacije, u Upravni odbor je izabrano 17 osoba (3 stalna člana, 2 predstavnika elitnih natjecatelja, 4 predstavnika trkača i 8 predstavnika organizatora utrka. U sastav upravnog tijela svjetske organizacije, ponovno je kao predstavnik organizatora utrka, izabran predstavnik Hrvatske, Alen Paliska, koji je ovim izborom dobio četverogodišnji mandat u tom tijelu. Generalna skupština se 7. lipnja 2019. održala tijekom Svjetskog prvenstva u trailu u portugalskoj Coimbri, a glasovanje za izbor upravnih tijela je završeno 27. lipnja 2019. godine. 

 

Osim Hrvatske, u Upravnom tijelu ITRA-e su još i predstavnici Francuske (3 člana), Portugala (2 člana), Italije (2 člana), Sjedinjenih američkih država (2 člana), Španjolske (1 član), Poljske (1 član), Slovačke (1 član), Perua (1 član), Grčke (1 član), Hong Konga (1 član) i Švedske (1 član). Riječ je o organizatorima najvećih trail running utrka poput “Ultra Trail du Mont Blanc”, “Hong Kong 100”, “Lavaredo Ultra Trail”, “Trans Grancanaria“ i ostalih.

 

Reizbor u Upravni odbor ITRA-e je veliko priznanje za hrvatsku trail zajednicu i veliki poticaj za nastavak razvoja trail trčanja u republici Hrvatskoj. Osim toga, ovo je rijetka prigoda da Hrvat zauzima ovako visoki položaj u upravljačkom tijelu neke svjetske sportske organizacije što je zasigurno velika čast ali i velika odgovornost.  

 

Paliska dolazi iz kluba SRK Alba, a u Hrvatskoj je poznat kao direktor najvećih trail utrka kao što su “100 Milja Istre” i “Valamar Trail”. Posebno usko surađuje s ostalim organizatorima trail natjecanja u zemlji i regiji te je uvelike zaslužan za svojevrsnu eksploziju trail natjecanja u Hrvatskoj i regiji.

 

ITRA se brine o pravilima i okviru svjetskog trail trčanja, certifikaciji trail utrka (više od 13.000 godišnje), bodovanju svih trail natjecatelja u svijetu (trenutno je u bazi više od 10.000.000 raznih rezultata od oko 1.524.000 različitih trkača), partner je svjetskom kupu Ultra Trail World Tour, tehnički partner IAAF-a te okuplja sve zainteresirane za razvoj trail trčanja u svijetu (trkače, organizatore, proizvođače opreme i nacionalne predstavnike).

 

 

Trenutni sastav upravnog odbora:

 

Stalni članovi:

Jean-Marc GARCIA                   FRA

Jose SANTOS                          POR

Michel POLETTI                                    FRA

 

Predstavnici elitnih natjecatelja:

Nathalie MAUCLAIR                  FRA

Sarah KEYES                           USA

 

Predstavnici trkača:

Roman SOPKA                        SVK

Laurent LELOUP                                   SWE

Monica IMANA                         PER

Nikos ZANAS                           GRE

 

Predstavnici organizatora:

Enrico POLLINI                         ITA

Janet NG          HKG

Fernando GONZALEZ DIAZ      ESP

Alen PALISKA                          CRO

Krzysztof GAJDZINSKI             POL

Bob CROWLEY                                    USA

Cristina MURGIA                                   ITA

Mario LEAL                              POR

alen paliska 100 milja istre srk alba sport trail utrka reizbor itra International Trail Running Association