Alen Floričić iz Rapca zajedno sa ostalim umjetnicima iz Istre izlaže u Udinama

Alen Floričić iz Rapca zajedno sa ostalim umjetnicima iz Istre izlaže u Udinama

18.10.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Tri paralelne izložbe troje kuratora na kojima će nastupiti i hrvatski umjetnici, članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnosti Istre, održat će se ove subote u Udinama.


Kuratorica Branka Benčić za ovu je prigodu odabrala šestero umjetnika suvremenih tendencija; Tomislava Brajnovića, Alena Floričića, Aleksandra Garbina, Gorana Petercola, Silva Šarića i Roberta Sošića, čiji radovi problematiziraju prostor odnosno njegovu emotivnu i perceptivnu dimenziju. Naslov hrvatskog projekta je »Permeabilita« («Propusnost«), a radi se o angažiranim radovima u vidu projekcija, instalacija i svjetlosnih instalacija.


Na izložbi naslovljenoj »Un bel posto per dimenticare« također će biti predstavljeni radovi umjetnika po izboru talijanskih kuratora - Paola Toffoluttija s projektom »La sezione equatoriale« («Sekcija equatorial«) i Mattea Chinija s projektom naslovljenim »Animals« («Životinje«).
Tri paralelne izložbe predstavljaju koncept utopije odnosno prostora u kojem nitko ne obitava, a koji je (po)stavljen iznad limita same imaginacije.
Otvorenje izložbe je zakazano u centru za suvremenu umjetnost »Spazio pubblico Arte Contemporanea« u subotu u 18 sati, a može se razgledati do 7. studenog.

V. Š.

Alen Floričić umjetnost kultura izložba instalacija Udine