Aktivnosti Dječjeg tjedna završavaju ove subote besplatnom predstavom za osnovce

Aktivnosti Dječjeg tjedna završavaju ove subote besplatnom predstavom za osnovce

8.10.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Da su djeca naša najveća vrijednost, te da se ulaganje u njihov odgoj, školovanje, razvoj i kvalitetu života višestruko vraća, dokazuju između ostaloga i brojna priznanja koja su u naš grad pristigla proteklih nekoliko godina. Labin je jedini grad u Istri s certifikatom "Grad za mlade", već godinama je u mreži gradova prijatelja djece, a dvije je godine za redom i dobitnik vrijednog priznanja kao najbolji srednji grad u Hrvatskoj u kategoriji "Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika". I ove se godine u Labinu aktivno obilježava Dječji tjedan, nažalost još uvijek pod određenim pritiskom epidemioloških mjera, što utječe i na nemogućnost odvijanja nekih, poglavito većih aktivnosti.

U labinskim osnovnim školama djeca su kroz cijeli tjedan pisala poruke odraslima, te svojom kreativnošću pokazala koliko njihovo mišljenje i pogledi na svijet odraslih mogu biti važni i probuditi našu svijest, i to ne samo ovim povodom, nego i svakodnevno.

Također povodom Dječjeg tjedna, Grad Labin najmlađima poklanja dvije izvedbe dječje kazališne predstave "Ljepotica i zvijer". Ova predstava pulskog Teatra Naranča namijenjena je djeci između 6 i 10 godina starosti, odnosno polaznicima nižih razreda osnovne škole. Izvedbe će se održati u labinskom kinu u subotu 9. listopada u jutarnjim satima, u dva termina - prvi je u 10:00 a drugi u 11:30 sati.

Zbog epidemioloških mjera koje su još uvijek na snazi, broj ulaznica po izvedbi je ograničen, a svaki roditelj može podignuti najviše četiri besplatne ulaznice - tri za djecu i jednu za odraslu osobu u obaveznoj pratnji. Ulaznice se mogu podići petak 8. 10. između 8 i 19 sati na porti labinske gradske uprave, ili rezervirati pozivom na broj 866-843 istoga dana u vremenu od 8 do 15 sati.


„Zbog održavanja biciklističke utrke čiji dio rute prolazi kroz Labin, u jutarnjim satima u subotu 9. listopada biti će zatvorena prometnica za Stari grad i dio ulice Zelenice. Kod dolaska na predstavu, preporuča se parking u Rudarskoj ulici ili na prostoru Pjacala.“predstava dječja predstava djeca ljepotica i zvjer