„Abeceda Interneta“ za učenike petih i šestih razreda labinskih škola

„Abeceda Interneta“ za učenike petih i šestih razreda labinskih škola

3.5.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Grad Labin u suradnji s osnovnim školama Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“ i Pučkim otvorenim učilištem Labin organizirao je u petak, 28. travnja multimedijalnu izvedbu „Abeceda interneta“ za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola. Predstava na interaktivan  način osvještava djeci u pred adolescenciji i ranoj adolescenciji opasnosti, zamke, ali i prednosti korištenja interneta. Predstava je nastala u produkciji Udruge "Fun Da Mental", uz podršku Agencije za elektroničke medije i Ministarstva kulture i medija RH, te Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva obrazovanja RH.

 

Kroz pet video klipova u kojima se obrađuju teme: kratka povijest interneta, cyberbulling, krađa identiteta, like i osobna vrijednost, te "fake news", predstava lako i kreativno komunicira s djecom, educira ih odgovornom ponašanju na internetu, te nakon odgledanog sadržaja otvara prostor za dijalog s djecom, učiteljima i pedagozima.

 

Projekt „Abeceda interneta“ kombinacija je predstave i edukacije u izvedbi poznatih glumaca Ane Vilenice i Tomislava Krstanovića, a cilj je ohrabriti učenike osnovnih škola da progovore o problemima na internetu. Projekt je nastao u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu te Centrom za sigurni internet kao dio velike kampanje 'Make internet a safe place'.

 

Grad Labin financira predstavu u okviru Preventivnog programa Grada Labina. To je program namijenjen prvenstveno radu s djecom i mladima, ali i s njihovim roditeljima.  Cilj Programa je izgradnja pozitivnog vrijednosnog sustava i stavova, postizanje kvalitete odrastanja i sazrijevanja djece te jačanja odgovornosti mladih u očuvanju njihova zdravlja.

internet edukacija