85% maturanta labinske Srednje škole upisalo svoje prioritetne studijske programe

85% maturanta labinske Srednje škole upisalo svoje prioritetne studijske programe

24.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno 40 različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu i Veleučilištu u Rijeci.
Od ukupno 84 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature,  81 je  steklo pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku. Od toga broja njih 77 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok je 4 učenika bilo neuspješno iz jednog predmeta.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 66  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj , jedan je učenik upisao studij izvan Hrvatske dok se deset  učenika (12,99%) nije upisalo. Oni će se pokušati upisati na neki od studijskih programa u jesenskom roku.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno  40  različitih  studijskih  programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci,  Zagrebu i Veleučilištu u Rijeci.

 

Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 85,71 % naših učenika upisalo studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na  njihovoj  prioritetnoj  listi (49 učenika -1. izbor, 9 učenika -2.izbor, 4 učenika - 3. izbor, 4 učenika 4. izbor) dok je  samo 1 učenik (1,30 %) upisao studijski program koji je na 9. prioritetu.

 

 

ssmb.hr

 

 

srednja škola mate blažina studiranje studenti obrazovanje studij