7 latica Rockwoolovog cvijeta (Power Point prezentacija)

7 latica Rockwoolovog cvijeta (Power Point prezentacija)

31.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na jučerašnjoj smo press konferenciji predstavili projekt 7 latica Rockwoolova cvijeta. To je projekt društvene odgovornosti kojim želimo dodatno unaprijediti kvalitetu života na zajedničku dobrobit.  Mi u Rockwoolu želimo da naša tvrtka postane aktivnim dijelom lokalne zajednice u kojoj se nalazi naša tvornica.

Latice ovog cvijetu predstavljaju sva područja na koja će Rockwool i dalje ulagati; sport, kulturu, ekologiju, obrazovanje i znanost, kvalitetu života, unaprjeđenje zdravlja i energetsku učinkovitost.
Boje latica prate spektar boja i nadovezuju se jedna na drugu, ali se i nadopunjavaju. Cvijet nalikuje vjetrenjači s kojom se djeca igraju trčeći. I ovim oblikom htjeli smo sugerirati pokret, dinamiku i napredak.Upravo kako bi doprinijeli razvoju društvene zajednice od prošle smo godine uložili 707.500 kn u projekte koje upravo naši susjedi smatraju kvalitetnim i iznimno važnim.Osnovni kriterij za potporu projektima je njihova kvaliteta i dobrobit koju će donijeti lokalnoj zajednici. Isto tako, to su sve projekti koje su pokrenule udruge, sportska društva, ustanove i pojedinci, a Rockwool ih je svojim financijskim sredstvima podržao.No, kao dijelom latice EKOLOGIJA svakako treba spomenuti 2 imisijske stanice koje prate kvalitetu zraka u okolici tvornice u koje smo uložili 2,6 milijuna kuna. Razlog njihove nabave je zaštita okoliša odnosno praćenje parametara koji utječu na kakvoću zraka, čije vrijednosti su daleko ispod graničnih vrijednosti prve kategorije zraka.Dakle, u podizanje kvalitete života lokalne zajednice uložili smo preko 3,3 milijuna kuna.Je li plava boja vaše latice?

Ovim programom stipendiranja učenika i studenata želim nagraditi vrijedne učenike i studente za već ostvarene rezultate u obrazovanju, ali i poticati ih na daljnji napredak i učenje.
Za stipendije u akademskoj 2008./2009. godini osigurali smo ukupno 180.000 kuna.Odabrani učenici dobit će mjesečno 1.000 kn za vrijeme trajanja školske godine 2008./2009. godine. Poziv je namijenjen svim učenicima l., ll., lll. ili lV. razreda Gimnazije ili strukovne srednje škole tehničkog usmjerenja koji su postigli najmanje vrlo dobar opći uspjeh.

Studentska stipendija iznositi 3.000 kn a pravo na stipendije imat će redoviti studenti pred-diplomskih i diplomskih studija elektrotehnike, strojarstva, PMF-a, sanitarnog inženjerstva ili rudarsko-geološkog fakulteta. Uvjet je prosjek ocjena 3,5 ili više.Prednost na stipendije ostvaruju učenici i studenti s područja Pićan, Kršan, Sveta Nedelja i Gračišće. Natječaj je otvoren do 1. prosinca ove godine.Anđelka Toto-Ormuž
PR Manager / Voditeljica odnosa s javnostima

 

Prezentacija dostupna za preuzimanje 

Rockwool Anđelka Toto Ormož gospodarstvo 7 latica stipendiranje