7. Labin Art Republika @ Labin (1.7. - 11. 8 . 2009.) - program događanja

7. Labin Art Republika @ Labin (1.7. - 11. 8 . 2009.) -  program događanja

19.6.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Labin Art Republika projekt je oživljavanja povijesne i kulturne baštine starog istarskog grada Labina. Za trajanja Labin Art Republike na otvorenim i zatvorenim lokacijama labinske starogradske jezgre odvijaju se glazbeni, scenski, likovni i drugi programi u kojima sudjeluju domaći i inozemni izvođači. Za posjetitelje su otvoreni ateljei, galerije i zbirke (u gradu djeluje više od trideset akademskih slikara).

Od srpnja do kolovoza Labin se pretvara u umjetničku republiku. Njegovo Malo kazalište, crkva, stari trg, ulice i skaline preuzimaju ulogu pozornice. Na njegovim ‘daskama’ nastupaju razne kazališne skupine i glazbenici. Zvukovi klapa, orkestara klasične i folklorne glazbe te jazz bendova odjekivat će labinskim uličicama. U kolovozu će glazbenike za vrijeme Festivala vizualnog kazališta zamijeniti glumci. Ne propustite ambijent grada koji kazalištu daje potpuno nov vizualni identitet.

U program 7. Labin Art Republike uključen je i Festival vizualnog kazališta (od 7. do 9. kolovoza 2009.).

Projekt Labin Art Republika započeo je 2003. godine.

vrijeme: 1.7.2009. - 11.8.2009.
mjesto: Labin: Stari Grad
organizator: Grad Labin

 

Podizanjem zastave na Torionu uz nastup dječjeg pjevačkog zbora Mornica 1. srpnja u 19 sati svečano će se otvoriti ovogodišnja Labin Art Republika. Istog dana u 20 sati bit će otvorenje izložbe Davora Gopca u Gradskoj galeriji.


U 21 sat kod Špine će se održati koncert bosanskog benda DUBIOZA KOLEKTIV, koji stječe sve veću popularnost i u Hrvatskoj. Grupa je poznata po svojim društveno angažiranim tekstovima, zbog kojih ih uspoređuju sa Edom Maajkom i Zabranjenim pušenjem. Dubioza kolektiv nastao je 2003. godine od članova sastava „Gluho doba".


Program Labin Art Republike

2. SRPANJ
LABIN JAZZ REPUBLIKA
* 21:00 - JASNA BILUŠIĆ & NEW DEAL - kod Špine
Jasna Bilušić je jazz pjevačica koja je nastupala s brojnim glazbenicima kao što su G. Fame, M. Lima, Big band HRT-a itd. Sudjelovala je na brojnim festivalima poput Jazz faira, Springtime jazz festival, Berlin jazz days, Montreux jazz festival. Diplomirana je glumica i dramaturginja, predaje na odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Glumila je u nekoliko hrvatskih filmova i stranih produkcija. To je samo potvrda da je Jasna Bilušić osoba širokog kruga interesa i dijapazona djelatnosti, pa je zato i susrećemo u velikom broju uloga kad je riječ o scensko-glazbenoj umjetnosti. Od 1988. profesionalno se bavi glazbom kao vokalna solistica u različitim formacijama jazz sastava i od tada kontinuirano sudjeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni obuhvaćajući široki raspon glazbenih usmjerenja: blues, funky, rocknroll, reggae, bossa nova. Praćena vrhunskim jazz triom (New deal) predvođenim jednim od najboljih hrvatskih kontrabasista Sašom Borovecom, članom Big banda HRT-a.

3. SRPANJ
* 21:00 - DENIS RAZUMOVIĆ RAZZ JAZZ QUARTET - kod Špine
Denis Razumović hrvatski je saksofonist iz Rijeke. Sudjelovao je u brojnim glazbenim projektima kao što su Black river quartet, No name band, Doctor doctor i mnogi drugi. Dobitnik je glazbene nagrade Status. Studirao jazz u Grazu, te svirao je sa svim značajnim imenima jazz scene u Hrvatskoj, nastupajući na brojnim međunarodnim festivalima.

4. SRPANJ
* 21:00 - ADRIAN BYRON BURNS & TELEFON BLUES BAND- kod Špine
Adrian Byron Burns (Eng) & Telefon blues band: Adrian B. Burns smatra se jednim od najuzbudljivijih suvremenih blues glazbenika koji oduševljava svojim glasom i virtuoznim sviranjem gitare. Kao član grupe Talisman nastupio je uz izvođače poput Alexisa Cornera, Little Richarda, Vigner Joa, no pozornicu je dijelio i s renomiranim glazbenicima kao što su B.B. King, Tommy Emanuel i Robert Cray. Burns je bio nominiran i za nagradu Acoustic Artist of the Year. Telefon blues band jedan je od najpoznatijih blues bandova kojeg čine Tomas Krkač televizijski glazbeni urednik, Neven Mijač voditelj škole usne harmonike, Slavko Pintarić Pišta, te višestruko nagrađivani rock gitarist Vedran Božić, jedini glazbenik s ovih područja koji je podijelio pozornicu s pokojnim Jimmy Hendixom. Kultna su hrvatska rock session grupa koja godinama uljepšava sjaj hrvatske klupske scene. U društvu Adriana Burnsa nastupaju uz poseban program Black, White & Blues posvećen američkoj „crnoj" i europskoj „bijeloj" povijesti bluesa.


5. SRPANJ
* 21:00 - JURE TORI (Harmonika) i EWALD OBERLEITNER (kontrabas) - kod Špine
Jure Tori iz Slovenije, predstavit će se uz pratnju Ewalda Oberleitnera, profesora na Odjelu za jazzz Akademije u Grazu i autorske skladbe koje su mješavina folka, jazza i klasične glazbe.
Poznati su po impresivnoj interpretaciji i vrhunskoj tehničkoj izvedbi.


8. SRPANJ
* 21:00 - NEKI NOVI KLINCI- BALAŠEVIĆ TRIBUTE BAND - kod Špine
Neki novi klinci... Kao i mnoge lijepe stvari i ova priča krenula je sasvim spontano. Prije otprilike četiri godine (2005.) u opuštenom razgovoru par članova zbora Izvor shvatilo je da ih povezuje ljubav prema Đoletovoj glazbi, te sposobnost izvođenja iste. Spletom sretnih okolnosti postava banda je kompletirana u jesen 2006. godine, kada su krenule prve probe. Led je probijen prvim javnim nastupom na Valentinovo, 14. veljače 2007. Ohrabreni toplim prijemom publike odvažujemo se na nove avanture...


10. SRPANJ
* 21:00 - TEATAR GAVRAN: „HOTEL BABILON" - kod Špine
Tekst: Miro Gavran, režija: Aida Bukvić, gluma: Mladena Gavran, kostimi: Marija Šarić-Ban, scena: Mladen Domaš, glazba: Mate Matišić
U komediji "Hotel Babilon" pojavljuje se 11 lica koja pričaju neobičnu priču o ljubavi koja se dogodila u ljetnim mjesecima u malom dalmatinskom gradu između slovačke turistkinje Zuzane Kollarove i lokalnoga zavodnika, recepcionara Jakše Hektorovića zvanog Dalmatiner...
Kad profesionalni zavodnik odbaci naivnu djevojku, u nastupu ljubomore dogodit će se pokušaj ubojstva. Nakon toga na sudu će se uz oštećenika i okrivljenu naći i brojni svjedoci (Međimurka, Talijan, Bosanka, Njemica...), čiji će iskazi u mozaičnoj strukturi plastičnog i humornog pripovijedanja iznjedriti pred gledatelje ovu neobičnu rašomonsku priču.
Svih jedanaest uloga u ovoj komediji igra Mladena Gavran, dodirujući krajnje rubove glumačkog umijeća i teatarske transformacije.

15. SRPANJ
* 21:00 - ANSAMBL RUSKA DUGA - kod Špine
"Russian Evening" Ansambl Ruska duga(Rusija). Maria Guseva - domra, Natalia Diachenko - ruske gusli, Dmitry Neumov - balalajka i Ilya Matvejev - gitara.

17. SRPANJ
* 21:00 - KAZALIŠTE MERLIN: „MALI PRINC"- kod Špine

18. SRPANJ
* 21:00 - SUSRET KLAPA LABIN 2009. - Titov trg

21. SRPANJ
* 21:00 - RUDY OCHOA Y SU CUBA SON - kod Špine
Iz Beča je Rudy Ochoa krenuo na muzičko putovanje preko Kube, Latinske Amerike i do Europe, a sve u ritmu cha,cha,cha, bolera, salse, mamba i rumbe.

23. SRPANJ
* 21:00 - ZINEDIN ZIDAN reggae band - kod špine
Splitski reggae band, čiji se najpoznatiji hit „Pantagana" vrti već duga na svima radijskim postajama.

25. SRPANJ
* 21:00- NACIONALNI ANSAMBL LADO - riva Rabac
Nacionalni ansambl plesova i pjesama svjetski je poznat promotor nacionalne kulturne baštine. Posjeduju preko tisuću narodnih nošnji, od kojih će se tek manji dio uspjeti vidjeti i u Rapcu.

28. SRPANJ
*
21:00 - VESNA PISAROVIĆ JAZZ KVINTET - kod Špine
Riječ je o odličnim glazbenicima i pomno odabranom programu - od američkih plesnih standarda (Cole Porter, Duke Ellington, Thelonios Monk) do odabranih skladbi protkanih elementima folklora iz Sicilije, Sjeverne Engleske, Galicije i Makedonije. Kvintet čine: Vesna Pisarović(vokal), Jamie McCredie (gitara), Flavio Li Vigni (bubnjevi), Francesco Angiuli (kontrabas) i Xose Miguelez (tenor saksofon).

30. SRPANJ
*
 21:00 - BEATLES REVIVAL BAND - kod Špine
Vječne skladbe Beatlesa u izvođenju riječkog banda, namijenjene su publici od 7-77 godina.

5. KOLOVOZ
* 21:00 - VRELO (etno band) - kod Špine
Vrelo je etno band, koji svoju muziku izvodi na alternativni, moderni način, na teško uočljivoj granici tradicionalnog i suvremenog, što potvrđuje postava koju čini sedam pjevačica i troje instrumentalista - dvoje perkusionista i basista

6. KOLOVOZ
* 21:00 - RI TEATAR: „JUNAJT, JUNAJT, JUROP"- kod Špine
Urnebesna ljetna komedija prilagođena trenutačnoj „suši" turista. Umjesto da čekaju goste, dvojica iznajmljivača odluče krenuti u svijet u potragu za njima...

7., 8. i 9. KOLOVOZ
* FESTIVAL VIZUALNOG KAZALIŠTA

11. KOLOVOZ
* 21:00 - BOŽIDAR BRAJKOVIĆ - VEČER KANCONE - kod Špine
Božidar Brajković, tenor opere Hrvatskog narodnog kazališta, uz pratnju Zorana Jašeka na klaviru, predstavit će se nezaboravnim melodijama talijanskih, španjolskih, ruskih, njemačkih i domaćih autora.

 

 

labin art republika LAR labin jazz republika manifestacija koncert kod špine