4. Labin Christmas Rock Festival: Atrakcija večeri - Zabranjeno pušenje

4. Labin Christmas Rock Festival: Atrakcija večeri - Zabranjeno pušenje

22.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Pod motom »Nenasilje i tolerancija među mladima« u subotu je na malonogometnom igralištu u starom gradu četvrti put održan Labin Christmas Rock Festival, na kojemu se zabavljalo oko tisuću posjetitelja. Atrakcija večeri bila je rock skupina Zabranjeno pušenje. Standardno dobri glazbenici pružili su publici zvuk kakav je i očekivala. Njihov izlazak na pozornicu malčice se predugo čekao, a dotle su temperaturu održavali Vatrogasci, koji su se pokazali kvalitetnim radnicima. Prvi je nastupio rabačko-labinski Storm bend, koji čine dvanaestogodišnjaci koji se očaravajuće vješto služe instrumentima.


Iz Zagreba je s porukom o nenasilju i toleranciji stigla Shangri-la, skupina pokojnog Luke Ritza, a nastupio je i pulski Anti Todor. Svoj prilog dali su i prigodno specijalno okupljeni labinski glazbenici, među kojima i neki od organizatora koncerta, na čelu s Predragom Ljunom, koji je svirku nastavio nakon što je Pušenje izvelo svoju posljednju stvar.
Bele udovice, riječki dvojac Mario Battifiacca i Davor Jurkotić, bile su u funkciji voditelja, a u predasima između nastupa grupa unosile su u priredbu duh kabareta i satire. Najviše pozornosti izazvao je izbor Miss sisa, proveden metodom skakanja djevojaka na pozornici.

Napisao i snimio R. SELAN

4.Labinski Christmas Rock Festival rock koncert Zabranjeno pušenje We stand united Storm Bele udovice Predrag Ljuna Shangri LA Antitodor