3. CHRISTMAS ROCK FESTIVAL U LABINU

3. CHRISTMAS ROCK FESTIVAL U LABINU

27.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Susret mladih i manje mladih generacija koje su se u blagdansko vrijeme ponovno okupile u gradu »iz kojeg je sve krenulo«; takav je i ove godine bio 3. Christmas Rock Festival u Labinu, na kojem je kao glavni izvođač u nedjelju nastupio Psihomodo Pop. Sasvim pristojno ispunjen šator na igralištu u starom gradu, razigrani Psihomodo Pop i slična publika, kao i frontman Davor Gobac u znatno boljem izdanju od »Plesa sa zvijezdama« bili su dovoljan jamac da se i deprimirani mrzitelj Božića, dežurni Grinch, oraspoloži na koncertu.
Psihomodo je krenuo s provjerenim hitovima poput »Bože čuvaj Psihomodo Pop«, »Frida«, »Sexy magazin« ili »Pinokio«, a Gobac je najavio i novi album iduće godine, na kojem bi trebao biti i filmski zapis. Iste bi godine trebala izaći i knjiga o bendu koji je sigurno obilježio glazbene devedesete u Hrvatskoj. Atmosfera, koja je tijekom nastupa Psihomoda dostigla vrhunac, što se vidjelo po naočalama prekrivenim parom i odsustvu potrebe za grijanjem, digla se još za nastupa riječke grupe Padre, koja je uglavnom svirala obrade novijih rock, metal ili rap core hitova. Labinski Orange Strips, kao i Breech Denower te We Stand United (Verbal M i Nex) pokazali su da imaju vjernu publiku. Nastupili su i Engine No 86 te Big Wave Band, odsviravši razne covere klasika KUD Idijota, Partibrejkersa i drugih.
Dan ranije na partyju su nastupili DJ-i Kinetic Vibe i Synchronized iz Beograda, te Toxic, Sticks, Tommy Flash, Nin-o-rex, Noty Boy i Jan Davis iz Labina. U petak je, prvog dana festivala u organizaciji tvrtke Soundcode, na programu bio karaoke party.

Christmas party 2007 koncert psihomodo pop orange strips padre zabava blagdani šator GIL