22. Labinski uzlet likovnosti 9. kolovoza s temom Preobrazba stvarnosti

22. Labinski uzlet likovnosti 9. kolovoza s temom Preobrazba stvarnosti

7.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Tema ovogodišnjega 22 Labinskog uzleta likovnosti je Preobrazba stvarnosti. U obrazloženju teme Branka Arh, dugogodišnja stručna voditeljica projekta, je napisala: “Svojom umjetničkom prirodom umjetnik stvara nove svjetove. Svojom kreativnošću otkriva vlastito značenje i značenje svijeta. Stvara umjetnost da bi ona potvrdila njegovu osobnost i autentičnost. U tom kontekstu umjetničko djelo je zagonetni, gotovo mistični susret sa samim sobom, sa svojom tjeskobom, najosobnijim i najintimnijim osjećajima, razumljivim i nerazumljivim stanjima duha i uma. Kakve god bile razlike u doživljajima konkretne stvarnosti, u izričajnim oblicima umjetničke stvarnosti, u estetskim transformacijama svakodnevnog doživljavanja stvarnosti, u ponovnom stvaranju stvarnosti, umjetničko djelo je osobni zapis stvaralačkog procesa i ujedno estetski čin.“

Na 22. LUL – u biti će predstavljeni radovi 22 labinskih umjetnika, a prema propozicijama, dodijelili će se dvije nagrade: prva - otkupna nagrada Grada Labina i druga nagradu- samostalna izložba u Gradskoj galeriji Labin 2019. godine.

Uzletu su se i ove godine pridružile studentice likovnih škola: Silvia Golja, Nicol Načinović, Marina Rajšić i Ana Zulijani čiji će radovi biti predstavljeni u Crkvici Sv. Stjepana. Izložbu prati katalog s predgovorom, povjesničarke umjetnosti Branke Arh .

Organizator izložbe je Grad Labin koji svih ovih godina podržava projekt
i kroz redoviti otkup djela nastala je vrijedna zbirka labinskog umjetničkog stvaralaštva.

Ovogodišnji Labinski uzlet likovnosti održati će se u prostoru Gradske galerije. Možda će nam nedostajati šarm Lože, ali će se u galerijskom prostoru djela moći postavljati i predstavljati prema pravilima struke.

Svečano otvorenje izložbe 22. Labinskog uzleta likovnosti je 9. kolovoza 2018. u 20 sati u Gradskoj galeriji.


FB
labinski uzlet likovnosti uzlet likovnosti kultura umjetnost gradska galerija labin branka arh