2018. - Labin - grad po mjeri čovjeka

2018. - Labin - grad po mjeri čovjeka

31.7.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Projekt ukupnog razvoja Grada Labina na jučerašnjoj sjednici Gradskog Vijeća predstavio je glavni direktor Inžinjerskog biroa d.o.o. iz Zagreba, Mladen Mlinarević i članica tima Michelle Bilić. Projekt ukupnog razvoja Grada Labina zamišljen je kao desetogodišnji projekt koji će u konačnosti koštati više milijuna kuna. Do 2018. godine Grad Labin treba postati grad očuvanih tradicionalnih vrijednosti, povijesne i prirodne baštine, prosperitetnog i društvenog razvoja koji kontinuirano podiže kvalitetu življenja ili bolje rečeno grad po mjeri čovjeka.

 

U uvodnoj riječi gradonačelnika Grada Labina Tulia Demetlike stoji da ciljanim planiranjem i ulaganjem u neposredni gospodarski razvoj te neposrednim ulaganjem u infrastrukturu Grad Labin stvara preduvjete za značajniji gospodarski rast i razvoj. Planirajući ulaganja u infrastrukturu, racionalno i dugoročno imajući u vidu potrebe stanovništva i gospodarskih subjekata, Grad Labin želi biti partner gospodarstvenicima i pojedincima koji svoj interes vide kroz ulaganje na istom području. S druge strane gospodarski razvoj uvjetuje razvoj društvene infrastrukture te poboljšavanje kvalitete života i zadovoljstva domicilnog stanovništva.

 

Grad Labin uvijek je ulagao u znanje te će u tome ustrajati. Tri su osnovna cilja dugoročnog  razvoja Labina. Prvi cilj je razvijeno gospodarstvo zasnovano na industrijskim i turističkim djelatnostima većih dodatnih vrijednosti. Drugi cilj je razvoj ljudskih resursa  u skladu s potrebama ukupnog društveno-ekonomskog razvoja i visoki društveni standard. Posljednji cilj je okoliš, prirodno, povijesno i kulturno nasljeđe.

Labin PUR projekt ukupnog razvoja okoliš gospodarstvo ekonomija standard društvo Mladen Mlinarević Michelle Bilić Demetlika