20. obljetnicu rada GLOBE grupa labinske Srednje škole okrunila prvim mjestom

20. obljetnicu rada GLOBE grupa labinske Srednje škole okrunila prvim mjestom

10.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Međužupanijska smotra GLOBE škola održana je 9.3.2018. u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu. Sudjelovale su škole iz Istarske i Primorsko-goranske županije koje provode Program GLOBE. Odazvalo se 5 škola - iz Opatije  (OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Opatija, izvan konkurencije), Rijeke (Prirodoslovna i grafička škola, Rijeka), Pule (OŠ Veli Vrh , Pula), Buzeta (Srednja škola Buzet)  i Labina (Srednja škola Mate Blažine). Natjecatelje su pozdravili u ime organizatora i domaćina ravnatelj Čedomir Ružić i Čeda Perko, voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća GLOBE škola i GLOBE centra u Labinu.

Rad škole predstavljale su tročlane učeničke ekipe. Nakon prezentiranja rada u GLOBE programu učenici su ukratko upoznali ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru. Rad škola vrednovalo je tročlano prosudbeno povjerenstvo zasebno za osnovne i srednje škole  prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre.

Nakon održanih prezentacija rada u protekloj godini u Programu GLOBE  povjerenstvo je odlučilo o poretku:
1. Srednja škola Mate Blažine .................................. 96,30
2. Prirodoslovna i grafička škola Rijeka ................... 96,24
3. OŠ Veli Vrh Pula .................................................. 68,00
4. Srednja škola Buzet ............................................ 36,36


GLOBE grupu naše škole predstavljali su učenice Eliza Viskić, Vanesa Aničić i Magdalena Zahtila iz 3.f razreda gimnazije u pratnji mentorica, GLOBE voditeljica Olivere Tadić i Čede Perko.
Osim u GLOBE centru Labin u isto su vrijeme održane i međužupanijske smotre ostalih šest međužupanijskih centara, a bodovi svih škola sudionika objedinit će se u jedinstvenoj tablici te će oni najuspješniji biti pozvani i sudjelovati na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola.

Ove je godine međužupanijska smotra imala i svečarski značaj - škola domaćin obilježila je 20. obljetnicu rada u GLOBE programu, a njezin bogat i raznolik rad i ogromne uspjehe i brojne aktivnosti prezentirala je nekadašnja 'globovka', a sada profesorica geografije u SŠMB-u Jelena Gregov OVDJE!.
(Tekst i foto: Čeda Perko; foto: Čedomir Ružić)


ssmb.hr

globe srednja škola mate blažina