2. Susret klapa „Labin 2008“ - predstavljamo klape: "Nostalgija" i "Teranke"

2. Susret klapa „Labin 2008“ - predstavljamo klape: "Nostalgija" i "Teranke"

4.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Povodom drugog usreta klapa u Labinu, "Labin 2008" svakodnevno ćemo vam predstaviti po dva ovogodišnja sudionika.
Na ovogodišnji spektaklu Susret klapa održati će se u Labinu 12. srpnja sa početkom u 21 sat na glavnom gradskom trgu.

Nastupaju:

Klapa „MASLINA“ – Šibenik,

Klapa „INTRADE“ – Zadar,

Klapa „ISKON“ – Split,

Klapa „KUMPANJI“ – Korčula,

Klapa „CAMBI“ – Split,

Klapa „TERANKE“ – Pula,

Klapa „NOSTALGIJA“ – Zagreb te

Klapa „VOLOSKO“ – Volosko i

 

Specijalni gosti: MERI CETINIĆ i TEDI SPALATO.

 

Predstavljamo:


KLAPA „NOSTALGIJA“

Klape

Nostalgija za korijenima i ljubav prema dalmatinskom melosu okupljaju pjevače istoimene klape u našoj metropoli od 1983. godine. Klapa nastupa u Zagrebu, širom Hrvatske i na gostovanjima u inozemstvu (Njemačka, Poljska, Slovačka, Španjolska, Slovenija, Turska, Danska, Italija). Izvodi klasičan, tradicionalan, te novouglazbljeni široki klapski repertoar. Klapa s koncertnim programom sudjeluje na brojnim cjelovečernjim koncertima (Dubrovačke ljetne igre, Hvarsko ljeto, Riječko kulturno ljeto, Lubeničke večeri, Festival vokalnih skupina Mediterana i dr). Surađuje s mnogim skladateljima i reproduktivnim umjetnicima.

Mnogobrojne snimke za potrebe radija i raznovrsnih nosača zvuka korištene su u mnogim emisijama zabavnog i narodnog glazbenog žanra, uključujući i pet samostalnih TV-emisija. Na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu klapa "Nostalgija" nastupa kontinuirano od 1987. godine. Dobitnik je više od 20 festivalskih nagrada i priznanja u natjecateljskoj kategoriji i u promociji autorskih skladbi na natjecateljskim večerima novouglazbljene dalmatinske pjesme.

Najveće domete, kao i uspjehe na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, klapa "Nostalgija" postigla je i zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji sa svojim osnivačem, voditeljem i mentorom, maestrom prof. Dinkom Fiom, s kojim i danas povremeno i plodno surađuje.

 

 

ŽENSKA KLAPA "TERANKE"

Klape

Ženska klapa TERANKE djeluje od jeseni 2002. godine. U svom repertoaru njeguju dalmatinske klapske pjesme, istarsku pjesmu, afričku narodnu, gospel ili crnačku duhovnu glazbu, obrade popularnih skladbi i evergreena kao i umjetničke skladbe modernijih sadržaja. Godišnje imaju 30ak javnih nastupa (humanitarni koncerti, susreti i smotre klapa diljem Hrvatske, festivali i natjecanja klapske i a capella pjesme u domovini i inozemstvu…), na kojima postižu zapažene uspjehe, priznanja i nagrade.

Puljanke uspješno surađuju i s domaćim pjevačima na njihovim novim projektima i studijskim snimanjima (rock grupa «Gardenija», Tamara Obrovac, Bruno Krajcar i Vesna Nežić-Ružić). Kao najdražu suradnju ističu »onu« s Ljubom Stipišićem Delmatom (laureat i dobitnik Porina za životno djelo 2006. godine), za kojeg su snimile dvije pjesme. Delmata je Terankama poklonio pet svojih pjesama od kojih su dvije izvele na festivalu u Kaštel Kambelovcu 2006.

Važno je istaknuti i da Teranke u listopadu 2005. godine organiziraju 1. smotru klapa «Puna mi Pula», na kojoj sudjeluju klape Istarske i Primorsko-goranske županije. Smotra se od tada održava svake godine, pa je tako postala tradicionalna.

Voditeljica Teranki je Aida Vidan, a članice: Adriana Tomišić, Morena Peruško, Elizabeta Petric, Melanie Andrić, Jadranka Celić, Višnja Pilepić, Diana Mirković i Tatjana Merkl.

 

 

Agencija Vozila klape Susret klapa 2.susret klapa Labin 2008 Vozila ženska klapa Teranke Klapa Nostalgija