2. Susret klapa „Labin 2008“ - predstavljamo klape: "Iskon" i "Kumpanji"

2. Susret klapa „Labin 2008“ - predstavljamo klape: "Iskon" i "Kumpanji"

7.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Povodom spektakla Susreta klapa "Labin 2008" koji će se 12. srpnja održati u Labinu na gradskom trgu, nakon predstavljanja klapa "Nostalgija" i ženske klape "Teranke", nastavljamo sa predstavljanjem sljedeće dvije klape: "Iskon" i "Kumpanji":

 Klapa "ISKON"

Klape

Klapa Iskon osnovana je u travnju 2000. godine u Splitu. Osnovana je na inicijativu Ante Blaževića. U prvi je mah klapa Iskon prepoznata od struke i publike, što zahvaljujući čistoći i izvornosti snimke iz Prizidnice, što zbog reputacije članova, mahom sudionika, finalista omiškog Festivala dalmatinskih klapa i mnogih drugih, klapskih i uopće glazbenih okupljanja.

Među veće uspjehe klape ubrajaju se i nominacije za hrvatsku diskografsku nagradu Porin 2003., koje je klapa, zajedno s autorom Lukyjem, ostvarila u kategorijama "najbolje vokalne suradnje" i "pjesme godine". Osim Lvkyja, klapa je surađivala sa brojnim vrsnim hrvatskim glazbenicima, između ostalih i Gibonnijem.
Također je iznimno priznanje za svoj rad klapa doživjela pozivom na izraelski proljetni međunarodni glazbeni festival u Rishon Le Zionu, u ožujku 2004.

 

Nakon lanjskog susreta klapa u Labinu, mogli su se čuti mnogi komentari labinske publike kako su upravo oni te predivne večeri, bili najbolji od najboljih.

 

 

 

Klapa “KUMPANJI”

Klape

Klapa Kumpanji osnovana je 1995. u Blatu na otoku Korčuli. Repertoar klape je širok i raznolik - od hrvatske mise, izvornih i novih dalmatinskih pjesama, novijih obrada, zabavne glazbe do stranih “evergreena”. Klapa Kumpanji ostvarila je brojne nastupe na festivalima diljem Hrvatske, od Omiškog festivala, preko Kaštela, Splita, Šibenika, Makarske, Korčule, do županijskih natjecanja i međunarodnih festivala u Perastu, Veroni i Camerinu.Od važnijih nagrada osvojili su prvu nagradu publike na Marko-Polo festivalu 1998., 1. nagradu žirija u Veroni 1999., prvu nagradu publike na večeri izvornih napjeva do pet pjevača u Omišu 2002. godine, 1. nagradu žirija u Perastu 2005., 1. nagradu žirija u Makarskoj 2005., 1. nagradu žirija u Perastu 2006., prvu nagradu žirija u Makarskoj 2006. i 2007. godine.


Klapa je objavila četiri nosača zvuka: “Kumpanji“ (1998.), „I to smo mi” (2002.), “Blato u srcu mom” (2005.) i “Klapa Kumpanji – uživo” (2007.).
Tri godine za redom pjesme u izvedbi klape Kumpanji nominirane su za diskografsku nagradu “Porin”.

 

 

 

Klapa Kumpanji Klapa Iskon manifestacija Susret klapa 2.susret klapa Vozila Agencija Vozila klape