2. Susret klapa „Labin 2008“ - predstavljamo klape: "Cambi" i "Intrade"

2. Susret klapa „Labin 2008“ - predstavljamo klape: "Cambi" i "Intrade"

10.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Povodom spektakla Susreta klapa "Labin 2008" koji će se 12. srpnja održati u Labinu na gradskom trgu, nastavljamo sa predstavljanjem sljedeće dvije klape: "Cambi" i "Intrade":

 Klapa „CAMBI“

Klape

Klapa je osnovana 1986. godine. Naziv potječe od prezimena splitske plemićke obitelji Cambi. Klapa je do sada postigla niz zapaženih rezultata u zemlji i inozemstvu,od kojih su najvažniji :

  • apsolutni pobjednik Međunarodnog Festivala u Veroni 1998 g.
  • Višestruki apsolutni i uzastopni pobjednik „Festivala dalmatinskih klapa“ u Omišu
  • Višestruki pobjednik „Večeri dalmatinske pisme“ u Kaštelima
  • Dobitnik 3 Porina na dodjeli najvećeg hrvatskog glazbenog priznanja u Makarskoj 2000.g.
  • Dobitnik 2 Porina na dodjeli u Dubrovniku 2002.g.
  • Dobitnik 1 Porina na dodjeli u Osijeku 2005.g.
  • Dobitnik nagrade Županije Splitsko-dalmatinske za doprinos u kulturi i očuvanju kulturne baštine 2007. g.

Nastupili u nekoliko desetaka radio i televizijskih emisija,a u posljednje vrijeme zauzimaju sam vrh kako klapskog pjevanja tako i hrvatske estradne scene. U dosadašnjem periodu rada izdali su 8 nosača zvuka.

Klapa «Cambi» redovito nastupa na omiškom,šibenskom festivalu te je sama inicijator eksperimentalnog etno dalmatinskog festivala u Kaštelima.Klapa nastupa na brojnim smotrama klapa,te priređuje samostalne koncerte na kojima nastupaju kao gosti brojna ugledna imena domaće scene: Gibonni, Tedi Spalato, Vanna,Goran Karan, Lidija Bajuk, Hari Rončević, Jelena Radan i dr.

 

U rujnu 2007. Klapa „Cambi“ je istupila iz istoimenog KUD-a iz Kaštel Kambelovca te se registrirala kao Udruga „Klapa Cambi“ Split u gotovo istom pjevačkom sastavu.

 

Klapa “INTRADE”

Klape

Klapa Intrade: Zdenko Knežević, Alen Skroza, Ante Šindija, Tomislav Bralić, Nikica Gregov, Nenad Kužat, Mladen Brižić, Srećko Bajlo i umjetnički voditelj Davor Petrović.

Okupili su se 1985. godine s voditeljem Antom Lozićem kojega je dvije godine kasnije zamijenio sadašnji, Davor Petrović. Znali su što hoće, a Zadar im je bio mali. Suočeni s pomanjkanjem izvornih zapisa iz vlastitog kraja, morali su gledati dalje. Uz rijetke, starije zadarske zapise Vladoja Berse te novije, Zvonka Kerana, odabir su pravili u pjesmama dubrovačkog i splitskog bazena, te prije svega u bogatstvu Ijepote izričaja Ljube Stipišića. I nije slučajnost da su od njega uzeli i ime - Intrade.

Prilegle su im, posebice u posljednje vrijeme, pjesme - serenade. Promovirali su nove skladbe nastale na zadarskom području, ne samo svog voditelja, radili na obradama izvornih napjeva u spontanom slogu. Na repertoar su stavili i kompozicije starih majstora duhovne glazbe 15. i 16. stoljeća.

Za Intrade kažu da ih resi mekoća tona, komornost, filigranska dinamika, fuzija iznijansiranih dionica. Poseban im je izazov skladba s razvijenom harmonijom, pjesma koja traži specifičnu interpretaciju. Dušu dodaju sami.

Gostovali su diljem Hrvatske, pjevali i priređivali koncerte u više europskih zemalja. Dobijali priznanja i nagrade. S lakoćom. Jer su prijatelji, jer su klapa.

 

Agencija Vozila susret klapa Klapa Cambi Klapa Intrade Labin 2.susret klapa Vozila manifestacija