2. Istra Land Rover Raid "Kova je nasa" početak relija bio u Labinu

2. Istra Land Rover Raid "Kova je nasa" početak relija bio u Labinu

11.5.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Protekli vikend od 05.05. do 07.05.2023. održan je 2. Istra Land Rover Raid "Kova je nasa" koji je okupio 30 vozila i cirka 70 ljudi i nekoliko pasa iz 4 drzave u organizaciji FB grupe LAND ROVER BALKAN TEAM. 

Smisao grupe LAND ROVER BALKAN TEAM je okupiti vlasnike i ljubitelje Land Rover automobila iz regije, organizirati susrete i voznje, pomoci oko kupovine i prodaje, medjusobna pomoc oko restauracija, razmjene informacija i dijelova, modela, literature, memorabilia i artefakta.

Ove godine polazna točka je bio Labin, pa je konvoj Land Rover vozila nakratko "okupirao" grad, međutim pošto su to off road vozila većinom smo bili van ceste.  

Imali smo tri dana prepuna sadrzaja od nočenja na moru u kampu Rabac do vidikovca na Učkoj, obisli smo 2 Muzeja u Raši i Humu. 

Prvi dan prolaskom centrom Labina spustili smo se do Raše i posjetili centar za posjetitelje i poslušali povijest nastanka grada Raše, nakon toga uz rijeku Rašu smo probili da Potpićna i putem Plomina preko Kosi se spustili u Rabac. Drugi dan polaskom iz Rapca krenuli smo na Učku preko Brseča i Sv.Jelene gdje smo se nakon odličnog lovačkog pažula ulogorili na Babinom skloništu(Učka). Zadnji dan polaskom iz sela Mala Učka preko Ćičarije smo razgledali pitoreskno selo Kotli i okolne puteve sve do Huma gdje je nakon čobanca susret i završen, imali smo 3 Raida na kojima smo odvozili čak 170 km off road-a i ono najvaznije sreli smo stare i upoznali neke nove istomislješenike. Svi sudionici su bili oduševljeni prekrasnom prirodom i sva vozila odradila su susret, manji kvarovi popravljali su se u hodu. Bilo je puno obitelji s djecom  tako da za LR buducnost ne treba brinuti. Obilježili smo i 75 rođendan Land Rovera, a imat cemo za to jos jednu priliku na zimu kada odlazimo na novu destinaciju nasu najizoliraniju i najmanje istrazenu planinu Licka Pljesevica. 

Vidimo se. One life - live it !

Htjeli bi se zahvaliti TZ labin, TZ Rasa, TZ Hum, LD Roc i na brojnim volonterima na pomoci oko organizacije. 


land rover sport atomobilizam Istra Land Rover Raid