2. Festival samoniklog bilja u Kršanu

2. Festival samoniklog bilja u Kršanu

17.4.2012. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ostalo

2. Festival samoniklog bilja u Kršanu održavat će se od 27. do 29. travnja u sportsko rekreacijskom centru Pristav.

Festival samoniklog bilja dio je promidžbene aktivnosti projekta “Samoniklo bilje u turističko-ugostiteljskoj ponudi”, a podrazumijeva privlačenje posjetitelja u destinaciju na izletničke ture, posebno jer se animiraju u predsezoni, zatim valorizaciju ugostiteljske ponude na području Općine Kršan i valorizaciju ostalih oblika aktivnosti na temu samoniklog bilja vezanih uz edukaciju i animaciju posjetitelja.

U sklopu Festivala održat će se predavanja, radionice i okrugli stol kako bi se posjetitelje upoznalo s namjenom i načinom upotrebe samoniklih biljaka u gastronomiji i u fitoterapiji i o mogućnostima uzgoja na gospodarstvima u smislu poticanje tzv. “zelenog poduzetništva“. “Uživo“ će biti pripremljen i gastronomski stol te će po drugi puta bit predstavljen projekt “Mirisne kuće Istre“ s ciljem sadržajnog obogaćivanja ponude ruralnog turizma kroz kreiranje zanimljivih aktivnosti u tradicijskim ruralnim kućama za odmor.

Sudionici na Festivalu su ugostitelji, izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom pripravaka od samoniklog bilja u gastronomiji i farmaceutici, predavači iz područja gastronomije, nutricionizma, fitoaromaterapije i botanike, građani iznajmljivači, djeca osnovnih i srednjih škola, hobisti…

Cilj je da Festival postane zaštitni znak Općine Kršan kao i referentni Festival samoniklog bilja u Hrvatskoj. (Barkun)

mirisne kuce kršan festival samoniklog bilja bilje