1.MAJ-u ISPORUČENO I DRUGO KOMUNALNO VOZILO FINANCIRANO IZ EU FONDOVA

1.MAJ-u ISPORUČENO I DRUGO KOMUNALNO VOZILO  FINANCIRANO IZ EU FONDOVA

21.8.2021. // LC Promo // Objavljeno u kategoriji Društvo

Tijekom kolovoza trgovačkom društvu 1.MAJ d.o.o. isporučeno je u Vinežu i drugo komunalno vozilo koje se nabavlja u sklopu projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“. Radi se o vozilima Mitsubishi fuso canter 7C18 opremljenima nadogradnjom Iride SAT 800 DP, te sustavom za identifikaciju spremnika EcoMobile. Volumen nadogradnje je 8 m3. Vozila pogone dizel motori Euro 6 norme i snage 129 kW. Dobavljač vozila je trgovačko društvo Alfateh ekologija i energetika d.o.o. iz Rijeke.

Nabava ovih vozila dolazi u pravo vrijeme, kada je u tijeku podjela spremnika za odvojeno prikupljanje otpada za sustav „od vrata do vrata“ diljem Labinštine. Nedavno je gotovo 500 kućanstava s područja Općine Pićan uključeno u ovaj sustav, a ovih dana podjela spremnika traje na području Općine Raša. Ova su vozila nabavljena upravo za prikupljanje odvojenog otpada, te su već u funkciji. 

Ukupna vrijednost projekta nabave vozila je 1.522.312,66 kuna, a EU sufinanciranje putem Kohezijskog fonda iznosi 1.293.965,76 kuna, što predstavlja 85% prihvatljivih troškova projekta. Projektom se nabavljaju ukupno dva komunalna vozila, te provode aktivnosti promidžbe i vidljivosti. Trajanje projekta je od 19. veljače 2021. do 19. veljače 2022. godine. 

Svrha projekta je povećanje stope odvajanja komunalnog otpada na području cijele Labinštine, kako bi se povećale mogućnosti recikliranja i oporabe. S time se posljedično smanjuju količine otpada koji se odlaže na odlagališta. S obzirom da se papir i karton tretiraju kao biorazgradivi otpad, projektom se osigurava i povećano odvajanje papira i kartona iz miješanog komunalnog otpada čime se doprinosi smanjenju biorazgradivog otpada u miješanom komunalnom otpadu.

Cilj projekta je smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Očekivani rezultati projekta su:

1. Povećana količina odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u prvoj punoj kalendarskoj godini nakon završetka provedbe projekta,

2. Nabavljena dva nova komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada.


prvi maj labin 1.maj labin komunalno poduzeće vinež labinština europska unija eu sufinanciranje kohezijski fond
Galerija fotografija (4)