18.ZIMSKA MALONOGOMETNA LIGA LABINŠTINE: KREĆE NAJKVALITETNIJA I NAJNEIZVJENSIJA LIGA DO SAD

18.ZIMSKA MALONOGOMETNA LIGA LABINŠTINE: KREĆE NAJKVALITETNIJA I NAJNEIZVJENSIJA LIGA DO SAD

17.12.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon velikih turbulencija i krovnoj organizaciji, MNU Labin, koje su ipak okončane u stilu „tresla se brda – rodio se miš“ kreće osamnaesto izdanje Zimske lige.

Pored Lige veterana koja zbog svog rekreativnog karaktera, kao i uvijek, pobuđuje beznačajno zanimanje javnosti i gledatelja te Lige osnovnih škola koja je revijalnog karaktera i ove godine će u žiži zanimanja biti Liga seniora koja će po prvi put biti jedinstvena.

Ukidanjem Druge lige za primat najbolje malonogometne momčadi na Labinštini ove godine će se, umjesto osam, boriti dvanaest momčadi. Upravo u toj činjeniic leži i najveće jamstvo za kvalitetu ovogodišnjeg natjecanja.

Naime dosta razvodnjena kvaliteta sad će se skoncentrirati u manji broj momčadi što jamči bolje utakmice i neusporedivo veću rezultatsku neizvjesnost. Autsajdera gotovo da i nema, no ima papirnatih favorita.

Čini se da najviše razloga za optimizam imaju Harlem i Santa Domenica. Glavne uzdanice Labinjana su Fatos Hoxha i Sanel Bojkić, a pridružili im se Admir Hodžić može ih se označiti i najvećim favoritom.

Nedešćani su na (pre)jaku (pred)lanjsku postavu još nadodali Tomsa Černjula što jasno upućuje da su, u najmanju ruku, favoriti za finale.

Ako je istina da je Kristijan Glavaš pristupio Santa Domenica Juniorsima onda se druga nedešćanska postava sasvim sigurno može svrstati uz bok dva već spomenuta diva, posebno zna li se da će im na golu stajati malonogometni reprezentativac Alex Šumberac, a zadnjom linijom komandirati Robert Černjul.

Dvije najveće „nagazne mine“ za favorite mogli bi biti Showtime s Almirom Mehićem kao najvećom zvijezdom u momčadi te Punta Nera s Đanijem Milevojom i dinastijom Dobrić - na čelu s najpoznatijim Sandijem.

Prošlogodišnje natjecanje je pokazalo kako protiv Arsie i Zemljoranika, posebno nastupili li za potonje najbolji malonogometaš Labinštine Patrik Drnić, nitko sa sigurnošću nikad ne može računati na bod(ove).

Iako po imenima ne spadaju u gornji dom svoju šansu će iz prikrajka svakako tražiti,  vjerojatno i okrznuti nekog od papirnatih favorita, Pizzeria Napoli s Igorom Munjasom, San Martino SBE sa imenjakom mu Juričićem te Tango Šoić sa Lošinjaninom Đurićem.

Najmanje zvučnih imena imaju Vozilići i vineška Iskra no kako se radi o postavama koje dugo igraju zajedno ni jedni ni drugi sigurno neće biti „kanta za napucavanje“, a ovakvi turniri vrlo često (do)kažu kako bitke ne dobiva sjajno oružje nego srce u junaka.

Sve u svemu očekuje nas, po mnogima, najkvalitetnija, a po svima najzanimljivija i rezultatski najneizvjesnija Zimska liga do sad.
 
SENIORI:
 

Santa Domenica najava 18. Zimska Liga Harlem Zimska Liga LAbin MNU LAbin