14. KOLO DRUGE LIGA ZAPAD RUKOMETAŠICA | "Labudice" lako do pobjede

14. KOLO DRUGE LIGA ZAPAD RUKOMETAŠICA | "Labudice" lako do pobjede

27.2.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Rukometašice Rudara revanširale su se igračicama Karlovca za poraz u prvom dijelu prvenstva te ih vrlo impresivnom izvedbom uvjerljivo pobijedile 33:19. Rukometašice Rovinja upisale drugi uzastopni poraz

Rukometašice Rudara revanširale su se igračicama Karlovca za poraz u prvom dijelu prvenstva te ih vrlo impresivnom izvedbom uvjerljivo pobijedile. Posebice se razlika u kvaliteti vidjela u prvom dijelu susreta kada su Labinjanke dominirale u svim segmentima igre.

Sjajna Rodić

Osim početnog gostujućeg vodstva sve ostalo pripalo je domaćim rukometašicama. Predvođene sjajnom Dorom Rodić, koja je neumorno "trpala" u gostujuću mrežu, prednost se iz minute u minutu povećavala pa je tako u dvadesetoj minuti bilo sedam golova viška na domaćoj strani (11:4), da bi do kraja narasla na +10 (18:8). Vrlo su dojmljivo igračice Rudara izgledale u fazi obrane, a veliki su obol dale i mlade vratarke koje su u današnjoj utakmici obranile i četiri sedmerca. U nastavku utakmice trener Datos pružio je priliku svim rukometašicama, ali se prednost nije smanjila, već se i povećavala do konačnih +14.

Svoj drugi uzastopni poraz doživjela je najbolja rovinjska ekipa za prošlu godinu. Gošće, koje su jedne od kandidata za prvo mjesto, uspjele su tek u posljednjim minutama prvog dijela slomiti čvrsti otpor Rovinjki.

Raspale se

U dosta izjednačenoj igri iskusna Jelka Mihovilović i mlada Chiara Ferrara uspijevale su držati ravnotežu, ali je na suprotnoj strani neumoljiva bila Kristina Pasarić. Iskusne gošće u nastavku su držale igru i rezultat pod kontrolom i u posljednjih desetak minuta igra Rovinja se raspala.

(R. FONOVIĆ/ I. RADETIĆ)

žrk rudar sport rukomet labudice