1/4 56.Kvarnerske rivijere:NK Rudar danas protiv NK Rijeke

1/4 56.Kvarnerske rivijere:NK Rudar danas protiv NK Rijeke

30.5.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Labinska skupina ovogodišnjeg, 56. izdanja »Kvarnerske rivijere« u potpunosti je opravdala očekivanja, a u prilog kvaliteti nogometa govori podatak o velikom broju posjetitelja na gradskom stadionu. Kada se tome pridoda i odličan nastup mladih nogometaša »Rudara«, onda je zadovoljstvo potpuno. U tri susreta Labinjani su ostvarili dvije pobjede i neodlučen rezultat s »Osijekom«, što ih je dovelo u četvrtfinale u kojem će danas u 18 sati na riječkoj Krimeji snage odmjeriti s ekipom »Rijeke«. Posebice je impresivan bio njihov nastup u utakmici s talijanskim »Livornom« u kojoj su renomiranog protivnika u potpunosti nadigrali i zasluženo pobijedili. Uz mlade labinske nogometaše ovom prilikom za »Rudar« igraju i trojica igrača porečkog »Jadrana«: Bonaca, Šabić i Ivančić te dvojica bivših Labinjana: Glavan i Jajčević.

- Mi smo svoj cilj ostvarili i u tom četvrtfinalnom susretu idemo se nadigravati, pa neka pobijedi bolja momčad. Iako bi po rejtingu »Rijeka« morala biti veliki favorit, u ovoj je utakmici sve moguće. Svojim igrama i pojedinačnom kvalitetom u našoj skupini pokazali smo da se možemo nositi apsolutno sa svima i uopće se ne bojimo današnjih protivnika. Dečki su pokazali da imaju karakter, kvalitetu i da znaju u ključnim trenucima reagirati na pravi način. Igrači iz ostalih klubova odlično su se uklopili i dobili smo kompaktnu cjelinu koju je teško razbiti. Uvjeren sam da to neće poći za nogom ni »Rijeci« te da imamo realne izglede da nakon nekoliko godina ponovno vidimo labinsku momčad u samoj završnici »Kvarnerske rivijere«, rekao je trener Igor Faraguna.
Labinjani u ovom »pohodu« nisu sami.
- Ovim bih se putem zahvalio svima na podršci, a posebno porečkom »Jadranu« koji nam je ustupio trojicu igrača za ovaj turnir te ostalima koji su znali prepoznati naš pokušaj da se predstavimo u što boljem svjetlu. Tu mislim na kompletnu logistiku te klubove iz Nedešćine, Pule i Rijeke. U današnjem susretu bit ćemo lišeni Stepčićeve pomoći koji nam je puno značio u utakmici s Livornom, ali i bez njega imamo realne izglede za prolaz, zaključio je Feraguna.

R. FONOVIĆ

 

Rijeka: Krimeja, 18:00 (Orijentov stadion) 

Rijeka četvrtfinale NK Rudar NK Rijeka Kvarnerska rivijera Krimeja