13. regata Labinska republika

13. regata Labinska republika

16.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Ovogodišnje trinaesto izdanje regate Labinska republika održat će se 19. svibnja 2018. Okupljene posade jedrit će plov navigacije na ruti od Rapca do plominskog zaljeva i Sv. Marine. U sklopu regate održat će se i bogati sportsko zabavni program.

Organizator, JK Kvarner, poziva vas da uživate u prizorima brojnih jedara uz sport, glazbu i zabavu na rabačkoj rivi. Popratni program namijenjen svim posjetiteljima započet će u subotu ujutro u 10.00 sati, nastupima najmlađih kroz program Labin Zdravi Grad kada će nastupiti više glazbeno plesnih grupa, a održat će se i radionica mladih slikara polaznika Likovne radionice Labin - Zdravi grad. 

U sklopu manifestacije Rabački dan sporta koji već tradicionalno prati regatu, na novoj rivi će se održati škola tenisa te nogometna i rukometna utakmica za najmlađe, a na moru ispred rive jedriličari JK Kvarner pokazat će kako se jedri u klasi Optimist. Kroz cijeli dan svi zaintresirani posjetitelji mogu se informirati o aktivnostima rabačkih klubova i sportovima - jedrenju, nogometu, rukometu i tenisu. 

Start 13. regate Labinske republike na programu je u 11.00 sati kada će posade krenuti na navigacijsko jedrenje na ruti Rabac - Plomin - Rabac - Sv. Marina - Rabac. Nakon završenog jedrenja slijedi proglašenje pobjednika 13. regate Labinska republika te zabavni program do kasno u noć kada će prisutne na rabačkoj rivi zabavljati SOS Band - Dire Straits Tribute Band.

Generalni sponzor regate je hotelijerska kompanija Valamar Riviera u čijem će se šatoru na rivi nuditi hrana i piće. U Valamaru ističu kako su ponosni na činjenicu da su partneri labinske regate već dugi niz godina i iznimno sretni što se ova lijepa tradicija nastavlja. 

Regata Labinska republika boduje se za Kup Hrvatskog primorja i Kup Istarske županije.

Više info: www.regatalabinskarepublika.com

regata labinska republika jk kvarner rabac kup hrvatskog primorja kup istarske županije