12. Olimpijada osnovnih škola Labinštine: Vlačićima prvo ekipno zlato!

12. Olimpijada osnovnih škola Labinštine: Vlačićima prvo ekipno zlato!

9.11.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Revanširali su se dečki iz Matije Vlačića Potpićancima za lanjski poraz u finalu košarkaškog turnira, te tako osvojili prvo ekipno zlato za svoju školu na 12. Olimpijadi.

U skupini A sa dvije pobjede najbolji su bili Potpićanci, iako je prvi meč protiv Čepića završio samo 5:4. Dečki iz Raše nisu mogli parirati vršnjacima sa sjevera Labinštine, ali vrijedi istaknuti da su od 20 postignutih koševa zabili čak 6 trica. U skupini B Vlačići su bili bolji od Ribara sa čak 19:2, te izborili revanš sa Potpićancima za lanjski poraz u finalu.

Utakmica za broncu između Ribara i Čepića ponudila je pravu dramu. Čepljani su cijelu utakmicu vodili da bi Labinjani u zadnjih par minuta sa dvije trice preuzimali vodstvo 7:6 i 10:9, ali Čepljani preko slobodnih bacanja poravnavaju i ulazi se u produžetke. Tek nakon 2 produžetka, dečki iz Čepića slavili su sa 12:10, te tako nakon dvije odbojkaške osvojili i treću ekipnu medalju za svoju školu.

Finale je bilo jako kvalitetno. Vlačići su dosta brzo poveli te držali sigurno vodstvo do sredine drugog poluvremena. Međutim Potpićan se budi i dolaze na samo 2 poena zaostatka. Imali su i prilika za poravnanje, ali tada Hadži jednim pogođenim bacanjem odvodi Vlačiće na 3 razlike. Dva šuta imali su Potpićanci u zadnjem napadu za produžetak ali nisu uspjeli,

 

Košarka, skupina A:

  1.   Ivan Goran Kovačić – OŠ  Vladimira Nazora  4 : 5
  2.   Ivana Batelića – OŠ  Ivan Goran Kovačić  9 : 14
  3.   Vladimira Nazora – OŠ Ivana Batelića  27 : 11

Košarka, skupina B:

  1.   Matije Vlačića – OŠ Ivo Lola Ribar  19 : 2

 

Za 3. mjesto: OŠ Ivan Goran Kovačić – OŠ Ivo Lola Ribar  12 : 10

 

Finale:  OŠ Vladimira Nazora – OŠ Matije Vlačića   11 : 14

 

Košarka dječaci (konačni poredak):

  1.   Matije Vlačića, Labin – zlato
  2.   Vladimira Nazora, Potpićan – srebro
  3.   Ivan Goran Kovačić, Čepić – bronca
  4.   Ivo Lola Ribar, Labin
  5.   Ivana Batelića, Raša 

 

Dvije trećine Olimpijade je za nama, u ponedjeljak je veliki dan, DAN FINALA u 3 ekipna sporta: rukomet M i Ž, te mali nogomet.

Utakmice za 3. mjesta i finala kreću od 16:00 u velikoj dvorani SC Franko Mileta. Najprije se igra muški rukomet, pa ženski i na kraju nogomet.olimpijada osnovnih škola labinštine sport olimpijada sportska zajednica grada labina košarka