1. MAJ Labin donirao kompostere mališanima Dječjeg vrtića

1. MAJ Labin donirao kompostere mališanima Dječjeg vrtića

19.3.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ nedavno je započeo s provedbom projekta “Dijete, okoliš i održivi razvoj“ čija je zadaća razvijanje senzibilnosti, stavova, vrijednosti, navika i ponašanja djece u, za i prema okolišu i održivom razvoju. Kod djece se potiče spoznavanje stvarnim i neposrednim doživljajem okoline i prirode koje uključuje istraživanje i iskustva s okolinom, prirodom i prirodnim elementima. Ovaj važan projekt kojim se djeci omogućava što direktniji doticaj s prirodom snažno su podržali Grad Labin i trgovačko društvo „1. MAJ d.o.o Labin koji je danas uručio donaciju vrtiću, kompostrere za sve objekte koji će pridonijeti daljnjoj edukaciji mališana.

„Upravo zbog edukacije najmlađih, danas smo i mi iz 1.MAJ-a ovdje. Došli smo u posjetu da poklonimo vrtiću kompostere pomoću kojih odgajateljice mogu učiti djecu o kompostiranju te kako bi djeca bila u mogućnosti koristiti kompost za sadnju vlastitih vrtova i bilja u dvorištu i staklenicima. Biootpad čini oko 40% našeg uobičajenog kućnog otpada, a zapravo možemo pravilnim kompostiranjem iskoristiti ga kao vrijedno gnojivo za biljke i vrt. Time također smanjujemo otpad u našim spremnicima i potrebu da se taj otpad dalje prerađuje na županijskom centru za gospodarenje otpadom. Drago nam je da na ovaj način možemo utjecati na naše najmlađe koji o ovoj važnoj temi uče na zabavan način“ – istaknuo je direktor 1. MAJ-a, Donald Blašković.

Ravnateljica dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“, Ivana Škopac zahvalila je 1. MAJ-u ali i Gradu Labinu na podršci u provedbi projekata: „Danas je na žalost dječji način življenja sve više udaljeniji od prirodnog svijeta i samim time smatramo kako je potrebno uključiti u predškolske ustanove projekte koji obuhvaćaju teme ekologije i održivog razvoja.  Komunalno poduzeće 1. MAJ Labin pružilo nam je podršku i pomoć u realizaciji projekta. Početkom pedagoške godine postavljeni su kontejneri za selektivni otpad u svim objektima u koje djeca odlažu prikupljeni otpad iz odgojnih skupina. Zahvaljujemo komunalnom poduzeću na doniranim komposterima te Gradu Labinu na kontinuiranim kapitalnim ulaganjima i podršci koju nam pružaju pri prijavi i realizaciji različitih projekata.“

dječji vrtić pjerina verbanac ivana škopac donald blašković komposter