Zanimanja budućnosti: svemirski pilot i proizvođač dijelova ljudskog tijela

Zanimanja budućnosti: svemirski pilot i proizvođač dijelova ljudskog tijela

17.1.2010. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Tehnologija i znanost svakoga dana sve više napreduju. Vrlo će skoro doći vrijeme kada ćemo bolesne dijelove tijela moći zamijeniti novima, možda kupljenim u specijaliziranoj trgovini, a nekoć popularna zanimanja, poput odvjetnika, doktora ili menadžera, više neće biti zanimljiva.

Svi će klinci htjeti biti svemirski arhitekti

Tako će se moderni neurokirurg zvati kirurg za poboljšanje memorije koji će povećavati kapacitet pohrane podataka u ljudskom mozgu. Osim njega, svi će klinci htjeti graditi kuće na Mjesecu i biti svemirski arhitekti. Odnosi s javnošću i marketing će napredovati, a tvorci personaliziranih brendova zamijenit će razne stiliste, savjetnike i slične beskorisne pomagače. Njihov će posao biti da svog klijenta prikažu što zanimljivijim na društvenim servisima poput "Facebooka" ili "Twittera". 

Virtualni svijet: odvjetnici, spremačice i socijalni radnici

Razvoj tih istih servisa stvorit će potrebu za virtualnim odvjetnicima, internet socijalnim radnicima ili organizatorima virtualnog nereda. Obitelji koje žele da im unuci dobro žive, trebaju razmisliti i o tome da ih školuju za stručnjake za vertikalnu poljoprivredu ili za operatere za izgubljene podatke na internetu koji će tražiti cyber kriminalce.

znanost znanstvenici budućnost zanimanja budućnosti virtualni svijet cyber svemirski putnik
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati