VIVA LA POLA! 2015 UZ LEGENDE AGNOSTIC FRONT

VIVA LA POLA! 2015 UZ LEGENDE AGNOSTIC FRONT

29.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Viva la Pola! u svojoj dvanaestoj godini predstavlja i dovodi u Pulu te po prvi puta u Hrvatsku, legende – očeve, pokretače njujorškog hardcore metala, jedinstvene Agnostic Front.

 

Agnostic Front u sastavu s dvjema kultnim ikonama scene, gitaristom Vinniem Stigmom te vokalom Rogerom Miretom, premijerno će u Puli, 13. srpnja, u sklopu europske turneje, uz sve ponajbolje stvari iz dosadašnje karijere s prethodnih deset studijskih albuma, predstaviti i najnoviji album „The American Dream Died“ objavljen ove godine za „Nuclear Blast Records“.

 

Agnostic Front je osnovan davne 1980. u New Yorku od strane gitariste Vinnie-ja Stigme, Diega na basu i Roba Krekusa za bubnjevima. Nakon učestalih promjena postave, 1982. na mjesto vokala dolazi Roger Miret (The Psychos), Ray Barbieri za bubnjeve, a Adam Mucci na bas, te kreću i prva diskografska ostvarenja „Victim In Pain“ 1984., «Cause of Alarm» 1986. na kojemu su surađivali s Peterom Steelom (Carnivore, kasnije Type O Negative), «Liberty and Justice For..» 1987. te «One Voice» 1992. Prvih nekoliko albuma danas su apsolutni klasici žanra.

 

1992. bend se razilazi, točnije zadnja svirka biva 20. prosinca te godine u CBGB-u, u kojemu su tijekom karijere inače često nastupali, no 1996. se na inicijativu Stigme i Mireta ponovno okupljaju, te s novom postavom 1998. objavljuju album“ Something's Gotta Give“, da bi 1999. uslijedio i „Riot, Riot, Upstart“.

 

2001. izlazi album „Dead Yuppies“, 2004. „Another Voice“, a 2006. objavljuju dugoočekivano DVD izdanje «Live at CBGB» kojime su proslavili 25 godina postojanja. 2007. izlazi „Warriors“, koji unosi nove stavke u zvuku, s više crossover thrasha, a 2009. izlazi remasterizirano izdanje albuma prvijenca „Victim In Pain“.

 

2011. Agnostic Front objavljuju album „My Life My Way“, da bi ove godine stigli do najnovijeg, jedanaestog studijskog albuma „The American Dream Died“ s kojega je objavljen singl i video uradak „Never Walk Alone“ u kojemu gostuju Freddy iz Madball, Lou iz Sick Of It All i Toby iz H2O, te koji ujedno pokazuje konstantnu lucidnost, snagu, beskompromisnost te trajnu svježinu ovoga benda.

 

Ove godine je započela i produkcija dokumentarnog filma "The Godfathers Of Hardcore“ koji na vrlo otvoren i iskren način govori o 35 godišnjoj karijeri benda, odrastanju na opasnim ulicama New Yorka, nastanku scene, te utjecaju Mireta, Stigme i njihova benda na mnoge svjetski poznate glazbenike kao što su između ostalih Kirk Hammett (Metallica), Scott Ian (Anthrax), Phil Anselmo (ex Pantera), te bendove Madball, Sick Of It All, Hatebreed i druge kojima su Agnostic Front ostali trajni uzori i najveća inspirativna vodilja.

U Pulu, Agnostic Front stiže u sastavu: Roger Miret – za vokalom, Vinnie Stigma – za gitarom, Mike Gallo – za basom, Craig Silverman – za gitarom te Pokey Mo – za bubnjem, u kojemu djeluju od prošle godine.


Uz Agnostic Front, u sklopu Viva La Pola! 2015, nastupaju i Convict iz Belgije te domaće snage Anger.

Zanimljivost ovoga koncerta je i ta što je ovaj dolazak grupe Agnostic Front njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj ikad.

Pula je tritisućljetni grad na jugu istarskog poluotoka i savršen je za spajanje ljetovanja i dobrih koncertnih užitaka. Isplanirajte već sada, savršen godišnji odmor, u jednome od najljepših gradova na mediteranu i nazočite neponovljivom koncertu kultnog njujorškog benda te ostalih skupina.

 

Vidimo se!!!

 

 

„VIVA LA POLA!” 2015 

s ponosom predstavlja:

očeve hardcore metala

AGNOSTIC FRONT
(New York//SAD)

+
CONVICT (Belgija)
ANGER (Hrvatska)

PONEDJELJAK, 13.7.2015.

OPEN-AIR

Club Uljanik
Pula
Croatia

 

Pretprodaja ulaznica po cijeni od 120 kn

Pula:

Klub Uljanik - Dobrilina 2 (čet – sub 20.00 – 06.00 h)
Rock Caffe - Scalierova 8

Caffe Bar Mimoza - Vukovarska 13
Caffe Bar Bass - Širolina 3

Rovinj:

Dallas Music Shop - Carera 72

 

Diljem Hrvatske i Europe: www.eventim.hr

Rezervacija ulaznica: vivalapola2008@gmail.com

 

 

 

uljanik viva la pola koncert
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati