VIVA LA POLA! 2012 9. MEĐUNARODNI FESTIVAL ROCK GLAZBE Pula, terasa kluba Uljanik 10. i 11. kolovoz 2012. - potvrđeni ovogodišnji izvođači

VIVA LA POLA! 2012  9. MEĐUNARODNI FESTIVAL ROCK GLAZBE  Pula, terasa kluba Uljanik  10. i 11. kolovoz 2012. - potvrđeni ovogodišnji izvođači

6.7.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

10. i 11. kolovoza, na prostoru otvorenog dijela kompleksa kluba Uljanik, održati će se deveto izdanje međunarodnog glazbenog festivala «Viva La Pola!» koji u svojim programskim smjernicama donosi raznolik spektar brojnih stilova vezano uz nezavisnu, alternativnu i urbanu glazbu.

 

 

U svojoj devetoj godini, «Viva La Pola!» će pokriti širok spektar od rock, metal preko gothic,  industrial, hip-hop, reggae, ska, sve do punk i hard-core glazbe te će donijeti nastupe 16 glazbenih skupina. Kao i dosadašnjih godina, u dvodnevnom, cjelovečernjem koncertnom maratonu, uključeni su nastupi renomiranih - popularnih skupina ovih prostora, kao i onih koje tek iščekuju zanimljivi glazbeni dosezi.

 

RITAM NEREDA (punkrock/hardcore/crossover/metal, Novi Sad – Srbija)

 

U svom drugom nastupu na festivalu «Viva La Pola!», nakon trijumfalnog koncerta 2010. ove godine će Pulu ponovno posjetiti kultna punkrock/hardcore/crossover/metal skupina Ritam nereda iz Novog Sada, koja će u svojemu drugom nastupu u Puli donijeti sve ponajbolje numere iz dosadašnje, 27 godina duge karijere, kao i posljednjeg studijskog albuma «Paralalni svet» iz 2010. «Put beznađa», «Ritam Nereda», «Nikad više», «Sama», «Suton», «Ne», samo su neke od brojnih legendarnih numera koje su obilježile glazbenu scenu ovih prostora, a biti će na radost brojnih fanova izvedene uživo na devetom «Viva La Pola!».


www.ritamnereda.com

 

ŽIVO BLATO (rock/metal, Split)

 

Deveti «Viva La Pola!» premijerno na istarskom području, donijeti će festivalski nastup, velike koncertne atrakcije Živo blato, u čijem sastavu se nalazi dobro nam poznati Siniša Vuco. Premda utemeljivši bend još 1997. godine u Splitu, u posljednjih nekoliko godina, Vuco se sve više okreće svojim glazbenim korijenima i prvoj ljubavi, a to je upravo heavy metal glazba. Na krilima live albuma, kojega «Croatia Records» objavljuje sredinom mjeseca srpnja, Živo blato konačno stiže u Pulu, a već sada je izvjesno kako će se za ovaj festivalski dan, zasigurno tražiti karta više. YouTube, jedan od medija današnjeg vremena, dovoljno govori o snazi i popularnosti ovoga splitskog sastava. Premda mnogi Živo blato vole uspoređivati s Bijelim dugmetom, Vatrenim poljupcem i Divljim jagodama, Vuco je u kontekstu Živog blata, jedinstvena glazbena pojava na našoj sceni, a njegov originalni i neponovljiv smisao za humor, kao i pristup, u mnogočemu jasan i direktan, verbalno nezaustavljiv, najbolje dolaze do izražaja upravo u skladateljskom dijelu i nesvakidašnjim numerama kao proizvodu istoga.

 

www.facebook.com/pages/%C5%BDivo-blato/60574064597

 

PERO DEFFORMERO (comedy/progressive/hard rock/heavy metal, Novi Sad – Srbija)

 

Vodeći se potraživanjima fanova, u ovogodišnjem sastavu festivala, u također premijernom nastupu na istarskom poluotoku, naći će se i novosadski sastav Pero Defformero, koji svoje prve dane vezuje uz 1993. godinu. Odlučivši ponuditi spoj zabave i kompleksne glazbene formule, isto tako ostvarivši nečujenu glazbenu kombinaciju na ovim prostorima, Pero Defformero su se prometnuli u prvorazrednu koncertnu atrakciju, a objavljujući, među ostalim za za «PGP-RTS», «Multimedia Records» i dr., ova novosadska četvorka, proizvela je veliki broj hitoidnih numera koje jednostavno morate čuti, kao i nazočiti njihovim jedinstvenim koncertnim nastupima. «Sedmica na lotu», «Žalim draga ispalo je sranje», «Kauboj iz Bosne», «Gotičarka» i dr., samo za vas uživo, u subotu, 11. kolovoza.

 

www.facebook.com/pages/Pero-Defformero/110612378978204

 

POSTOLAR TRIPPER (hip hop/ska/reggae, Zadar)

 

U subotnjem programu, u središnjem dijelu večeri, koncertni nastup će imati i najpopularnija hrvatska reggae, ska, hip-hop, funk skupina, Postolar Tripper iz Zadra. Bit će to koncert na kojemu će nenadmašni Postolari odsvirati sve najveće hitove iz dosadašnje karijere koji su objavljeni na njihova prva dva dugosvirajuća ostvarenja – „Sve što iman san ukra“ (2005.) i „Popravni“ (2008.) kao i one s nadolazećeg albuma «Čujem ja netko šuti», koji će se u prodaji naći početkom 2012. godine.

Postolar Tripper su poznati po svojim nenadmašnim nastupima uživo, koji kroz humorom obojene tekstove u kojima na njima svojstven način progovaraju o «ljudima s kroničnim nedostatkom vlastita života», politici, lutanju, gradelanju, prijateljima i kako sami kažu „o svemu onome čime se ljudi ne bave inače“, s lakoćom pronalaze put do sve brojnijih slušatelja.

"Na rubu ponora", "Jamo Rasta", "Nataša", "Brate brate gospođo", "Sve što iman san ukra", "Ena", "Anđeli nas zovu da im skinemo krila", "Gradelada", «Burza rada» i dr. na devetom «Viva La Pola!».

http://postolar-tripper.com

ĐUBRIVO (punk rock/heavy metal, Split)

 

Premda je hrvatska scena imala, i ima, veliki broj dobrih i kvalitetnih sastava, koji su svojom umješnošću i predanošću ostvarili zavidne rezultate, isto tako, ipak se većem dijelom za mnoge od njih ne bi usudili prikačiti epitet kultnog sastava. Nadovezujući se uz isto, u ono u što zasigurno nema sumnje, uz jednoglasne ocjene, stoji kako splitski sastav Đubrivo, u potpunosti zaslužuje prefiks kultni, što upravo kroz svoj ustrajni rad i dosljednost glazbenim korijenima, na najbolji način svakom novom stvari i koncertnim nastupom i potvrđuje. Krenuvši kao proizvod kasnih osamdesetih i ranih dana splitske scene devedesetih, od 1994. ne posustaju na svojemu putu, a kontinuiranim radom na beskompromisnim duhovitim tekstovima i sirovom spoju heavy metala i punk rocka, tijekom karijere, stekli su veliki broj vjernih obožavatelja i sljedbenika. Ovo će biti njihov drugi koncert u Puli ikada, stoga ne propustite Đubrivo na pozornici, devetog «Viva La Pola!».

 

www.facebook.com/djubrivo

 

ONE PIECE PUZZLE (industrial/rock/metal, Rijeka) 

 

One Piece Puzzle su jedna od najoriginalnijih pojava na domaćoj glazbenoj sceni. Kombinirajući visoko produciran industrial rock/metal zvuk, uz ekspresivan izričaj njihove vokalistice Ratke Rural, te iznimno čvrstu i uigranu bendovsku izvedbu, One Piece Puzzle stavlja u kategoriju sastava, kojemu visoki standardi postaju glavno i prepoznatljivo obilježje. Pojavivši se na promotivnoj kompilaciji «Strašni Riječani» 1996., predstavivši se stvarima «Superveshmashina» i «Ona prima ljudski», pobjedom na «Art & Music» festivalu 2006., izlaskom debi albuma «13 zlatnih hitova» (2009.) i pojavljivanjem numera «Derem! Rokam! Guzim!», «LSD», «Tuć tuđu babu», «Ne jebi bez kurca», «Paranoja» i dr. radijski eter i svekolika javnost upoznaju One Piece Puzzle kao nešto što će u budućem vremenu zauzimati jedno od ključnih mjesta nezavisne produkcije ovih prostora. Potvrdivši se nizom nastupa na velikim festivalima i samostalnim nastupima, te izlaskom dvostrukog albuma «Obiteljska simfonija» (2011.), One Piece Puzzle uistinu postaju nezaobilazan segment glazbene scene u regiji, a oči i uši svih nas usmjerene su na nove uratke ovoga benda, koje željno iščekujemo. Ovo je njihov treći nastup na «Viva La Pola!» festivalu, ne propustite!!!


http://opp.com.hr

 

ŠANK (street/punk/metal, Zagreb)

Šank je premda stažom relativno novi band, uz članove koji su izgrađivali karijeru u bendovima Flegma, Spierdalaj, Dolibasija, No More Idols i dr., u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, postao vrlo popularan i hvaljen band. Temeljeći svoj izričaj na kombinaciji punk, rock i metal glazbe, iznoseći i poistovjećujući se s problemima maloga čovjeka i nesigurne i grube svakodnevice, skladavši himnične numere poput «Metak za kraj», «Grad je naš», «Nema predaje» i dr. koje bivaju objavljene na njihovom albumu «Priče noćnih tramvaja» (2011.), Šank i publika postaju jedno, a sinergiju možete doživjeti i Vi, na njihovom premijernom nastupu za istarsko područje, u petak, 10. kolovoza.

HELLCATS (metal/rock, Ljubljana, Slovenija)

Slovenski rock/metal kvartet Hellcats u čijem sastavu se nalaze četiri atraktivne glazbenice svoj su premijerni nastup u Puli imale na «Viva La Pola!» festivalu 2010. godine, a također su nastupale i na «Roštiljarci Live» 2011. Riječ je o jednome od novijih sastava iz susjedne države koji svoj glazbeni izričaj temelji na pitkom rock/metal zvuku pronalazeći svoje uzore u sastavima kao što su: Doro & Warlock, Vixen, Lita Ford, Lee Aaron i dr.

Hellcats postoje od 2004. i uz veći broj koncertnih nastupa diljem Slovenije i susjednih zemalja, čest su gost televizijskih priloga. Djevojke su među ostalim dva puta nastupale na najpoznatijem festivalu metal glazbe na ovim prostorima - “Metal Camp”, ove godine ih očekuje i nastup na banjalučkom Jelen Demofestu, a nedavno su se vratile sa uspješne koncertne turneje po Rusiji i trenutačno rade na snimanju novog albuma.

Imajući u vidu isključivo ženske članice unutar heavy metal glazbe, Hellcats predstavljaju svojevrsnu atrakciju, a ovoga će puta na «Viva La Pola!» festivalu nastupiti s novom pjevačicom Anom Šinkovec.

www.hellcats.eu

PETAR PUNK (punk/rock, Bjelovar)

Hrvatska glazbena scena i u novijem vremenu ima vrlo zanimljivih, svježih bendova koji svoj zvuk temelje na spoju staroga zvuka te novih kretanja. Upravo jedan od njih je i Petar Punk iz Bjelovara koji svoj zvuk zasniva na pitkoj kombinaciji punk i rock glazbe uz originalnu interpretaciju. Nastavši 2007. godine od članova bjelovarskih punk, rock i blues bendova s početka i kraja devedesetih (Krampussy, Dirty drunken dogs, Žuti kaputi, Otpisani, Mojo run...), Petar Punk u samo nekoliko godina pronalazi svoje mjesto na sceni, te vrlo skoro bivaju rado viđeni gosti na festivalima i klupskim koncertima, dojmivši izvedbom te povezanošću s publikom. Njihov ovogodišnji, treći po redu album «Per anus ad astra», kojega je moguće besplatno skinuti na stranicama Bandcampa, donosi niz odličnih numera koje jednostavno morate čuti. Pogledajte Petar Punk 11. kolovoza, na njihovom premijernom nastupu u Puli.

www.facebook.com/petar.punk

 

RENEGADES (RAGE AGAINST THE MACHINE TRIBUTE) (Poreč)

Premda ne-autorski bend, ponovno aktivirani Renegades, jednostavno su se morali naći u ovogodišnjem sastavu festivala. Krenuvši ranih dvjetisućitih, Renegades su nepretenciozno pokazali kako bi uistinu trebao zvučati jedan tribute bend, u ovome slučaju jedinstvenih Rage Against The Machine. Lakoća, uvjerljivost, visoko energetska izvedba, samo su neke od odlika koncertnog izdanja porečkih Renegades. Odnedavno, ponovno aktivni, predvođeni vrsnim frontmenom Davorom Kosom, te ubojitom postavom glazbenika, Renegades u pravom smislu riječi izvedbom dočaravaju ključne trenutke jednoga od najboljih američkih rap, alternative, funk, nu metal bendova ikada. «Killing in the Name», «Know Your Enemy», «Bulls on Parade», «Testify», «Guerrilla Radio», «Sleep Now in the Fire», «Kick Out the Jams»,  samo su manji dio kultnih numera, koje ćemo imati priliku uživo poslušati 11. kolovoza.

MANNTRA (industrial/ethno/rock, Umag)

Umaška Manntra je proizvod novoga vremena i glazbenika koji promišljaju u skladu s aktualnim kretanjima. Poigravajući se s elektronikom, čvrstim rockom i autohtonim narodnim instrumentima, Manntra je proizvela osebujan stil, koji donosi intenzivan i strastveni osjećaj. Predstavivši se singlom «Kiša», Manntra je u samo nekoliko tjedana postala jedan od najslušanijih mladih bendova u državi. Zanimljivo je kako je video uradak za istu stvar, na YouTubeu do današnjeg dana broji 140,178 pregleda, što zasigurno govori u prilog velikome interesu za ovaj perspektivni istarski bend. Posjetite službenu stranicu grupe Manntra na kojoj je moguće besplatno preuzeti singl «Kiša», a u ljetnom nizu, Manntra će se u petak 10. kolovoza, zaustaviti i u Puli.

www.manntra.hr i www.facebook.com/pages/Manntra/289410634405796

SAKE (alternative/punk/rock, Pula)

Sake dolazi iz Pule, a riječ je o grupi osnovanoj 2001. godine. Veći dio članova grupe Sake nosi veliko iskustvo u sviračkom stažu te samim time Sake predstavlja svojevrstan vrhunac njihova zalaganja i dugogodišnjeg rada na sceni. Kurioziteta radi nezaobilazno je istaknuti kako je gitarista Sakea Semjan Giljanović - Semi bio članom jedne od prvih punk grupa na prostoru istarskog poluotoka - skupine Gola jaja, koja je uz Probleme tih kasnih sedamdesetih predstavljala utemeljitelje novog glazbenog izričaja i načina promišljanja na ovim prostorima, dok je ritam gitarista Jadranko Mićanović - Mićo pak bio akterom grupe The Swindle, uz KUD Idijote, jedne od najbitnijih pulskih punk-rock skupina druge polovine osamdesetih godina. Uz brojne samostalne nastupe, grupa Sake bilježi i nastupe na «Heineken Music Festival»-u u Zenici, slovenskom «Orto Fest»-u, «Rock Otočec»-u, «Viva La Poli!» a bivaju i pobjednicima na brojnim glazbenim festivalima. Uz dosadašnja, tri promo materijala, te samoizdati, odličan prošlogodišnji album «Getaway» i hitoidne numere kao što su: «Hate You» i «Getaway», Sake radi na snimanju novih stvari te novome video uratku.

FAULT (rock/grunge/metal – Pula)

I u novijem vremenu, Pula nastavlju tradiciju rock/metal zvuka koji je obilježio veći dio pulske scene, posljednjih tridesetak godina. Skovavši zanat u raznim bendovima druge polovine dvjetisućitih, ekipa okupljena oko Faulta, zauzevši čvrst i jasan stav, što i kako žele zvučati, u kratkom vremenu su pokazali da se nimalo ne šale. Stupivši u kontakt s prestižnim američkim producentom Big Chris Floresom (Slash, Fergie i dr.) koji staje iza benda i mixa stvar «In The Night» koja u kratkom vremenu postaje veliki hit na ovim prostorima, preko profesionalnog video uratka za istu stvar, do albuma koji se upravo dovršava u pulskom «Partyzan» studiju, jasni su znaci kako izlazak grupe Fault iz lokalnih okvira više ne zvuči nimalo fantastično, već vrlo opipljivo i obećavajuće. Dečki, samo naprijed!!! A vidimo se prve večeri na pozornici «Viva La Pole»!!!

www.myspace.com/faultrock i www.facebook.com/faultband

THE SHOCK (punk/rock, Pula)

The Shock je svojevrsno iznenađenje na pulskoj sceni imajući u vidu kako tri od četiri člana benda ne prelaze 15 godina. U sastavu s iskusnim bubnjarom Kolumbom, akterom pulske scene devedesetih, vokalista Jan, basista Noel i gitarista Kaja, definitivno su vjetar u leđa koji se trebao dogoditi pulskoj sceni. Premda godištem vrlo mladi, ovi dečki definitivno pokazuju kako im je glazba nešto za što su jednostavno predodređeni, a izvedba i samouvjerenost, prikazuju ih umješnijima od mnogih starijih kolega. Koliko su Partibrejkers, Green Day, AC/DC, The Ramones, Motörhead i dr. utjecali na razvojni put ovoga mladoga punk/rock benda i njihove autorske stvari, provjerite u subotu, kada The Shock otvaraju drugu večer, devetog «Viva La Pola!».

METAXA (metal/rock, Pula)

Mladi šesteročlani metal/rock bend iz Pule sastavljen od maturanata premijerno će nastupiti na ovogodišnjem izdanju «Viva La Pole!», na otvaranju prve večeri. Do sada su ostvarili nekoliko zapaženih nastupa u Puli i okolici, između ostalog i na obljetnici «50 godina kluba Uljanik i rock glazbe u Puli».Valja istaknuti kako je nekoliko članova grupe dio pulskog studija glazbene kreativnosti «Čarobna frula». Pula ima nove snage!!!

 

BESPLATNA DOSTAVA (Pula)

Besplatna dostava je novo pokrenuti projekt koji donosi nesvakidašnju kombinaciju raznih glazbenih stilova. O svemu više, u skorom vremenu!

Ulaznice za deveti «Viva La Pola!» festival biti će nabavljive na uobičajenim mjestima u Puli - Klubu Uljanik, Scandal Expressu, Rock Caffeu, Caffe baru Mimoza, Caffe baru Bass i Centar CD Shopu, u rovinjskom CD Shopu Link, te diljem Hrvatske i Europe, na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima.

 

RITAM NEREDA (Novi Sad – Srbija)

ŽIVO BLATO (Split)

POSTOLAR TRIPPER (Zadar)

PERO DEFFORMERO (Novi Sad – Srbija)

ĐUBRIVO (Split)

ONE PIECE PUZZLE (Rijeka)

ŠANK (Zagreb)

HELLCATS (Ljubljana – Slovenija)

PETAR PUNK (Bjelovar)

RENEGADES (Poreč)

MANNTRA (Umag)

SAKE (Pula)

FAULT (Pula)

METAXA (Pula)

THE SHOCK (Pula)

BESPLATNA DOSTAVA (Pula)

 

RITAM NEREDA (Novi Sad – Srbija)

ŽIVO BLATO (Split)

POSTOLAR TRIPPER (Zadar)

PERO DEFFORMERO (Novi Sad – Srbija)

ĐUBRIVO (Split)

ONE PIECE PUZZLE (Rijeka)

ŠANK (Zagreb)

HELLCATS (Ljubljana – Slovenija)

PETAR PUNK (Bjelovar)

RENEGADES (Poreč)

MANNTRA (Umag)

SAKE (Pula)

FAULT (Pula)

METAXA (Pula)

THE SHOCK (Pula)

BESPLATNA DOSTAVA (Pula)

viva la pola punk uljanik
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati