Više od 40 glazbenika pred punom Arenom veličanstveno otvorilo 11. Outlook festival

Više od 40 glazbenika pred punom Arenom veličanstveno otvorilo 11. Outlook festival

6.9.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Bonobo Photo Marko Obradovic 14

Bonobo. Foto: Marko Obradović.

Više od 40 glazbenika sinoć je pred punim amfiteatrom uz sedam sati glazbe otvorilo 11. Outlook festival na koncertu koji je do sada najveća dosad postavljena produkcija festivala u pulskoj Areni.

Glavna zvijezda otvorenja, Bonobo, je uz cijeli bend i veličanstveni light show, koji je uključivao čak osamnaest lasera, upravo u Areni završio veliku svjetsku Migration turneju na kojoj je promovirao hvaljeni istoimeni album nominiran za nagradu Grammy. Na kraju koncerta, kojeg su obilježili najveći hitovi praćeni pjesmama s novog albuma, Bonobo je srdačno pozdravio publiku nakon podužeg bisa i najavio kratku pauzu od nastupa nakon što je odradio čak 173 koncerata diljem svijeta.

 DK 9082

Bonobo s bendom u Areni. Foto: Daniel Kiršić.

Legendarni radijski voditelj David ‘Ram Jam’ Rodigan u Areni je proslavio 40 godina karijere predvodeći The Outlook Orchestra i vokaliste koji su izvodili najveće himne reggaea, junglea i dancehalla poput Beenie Manove uspješnice Sim Simma i jednog od najvećih regge hitova You don’t love me jamajkanske pjevačice Dawn Penn. Unatoč najboljoj volji organizatora, jedan od naveliko najavljivanih izvođača, kum grimea Wiley, nije mogao nastupiti u Areni, ali ga je nakon koncerta Bonoba zamijenio veteran festivala Goldie.

David Rodigan i The Outlook Orchestra Daniel Kirsic 2

David Rodigan i The Outlook Orchestra. Foto: Daniel Kiršić.

Prvi festivalski dan obilježit će nastup reggae legende Johnnyja Osbournea

Veliko europsko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture u trajanju od 380 sati danas seli se na tvrđavu Punta Christo gdje će više od 300 izvođača od 6. do 9. rujna nastupiti na deset pozornica i 40 party brodova. Prvi festivalski dan obilježit će nastup jednog od najpopularnijih jamajkanskih reggae i dancehall pjevača svih vremena Johnnyja Osbournea koji će na glavnoj The Clearing pozornici večeras nastupiti uz Soul Stereo. Pozornicu će s njima danas dijeliti Miss RedIration Steppas i David Rodigan. Nekadašnja Mungos pozornica na tvrđavi prometnula se u Subdub arenu koja je opremljena novim razglasom, a između ostalih večeras će ugostiti Madam X, Loefah i PinchaExit Records večeras zauzima The Garden pozornicu na kojoj će se pojaviti najveća imena drum and bassa; Skeptical, Ant TC1, Zed Bias i Goldiebok uz bok s DBridgeom.

Na The Beach pozornici tijekom dana se mogu pogledati izvrsni live nastupi Yazmin Lacey, Poppy Ajudhae, Nubye Garcie, Alley Cat i Ezra Collectiva. Drugačije, podzemno iskustvo Outlook festivala nastavlja se večeras u Zerostrasse tunelu u samom centru Pule. Outlook Recordings predstavlja svoje goste: Icicle, Zero T, Beta 2, Ant TC1, SkittlesUk, Dub Smugglers i Shepdog. U četvrtak već kreću i prvi brodovi velike Outlook flote, koja broji preko 40 boat partija kroz četiri festivalska dana.

Bonobo Photo Marko Obradovic

Bonobo. Foto: Marko Obradović.

Ulaznice za festival mogu se kupiti na blagajni na glavnom festivalskom ulazu, i u četvrtak do 04:00 sata ujutro, a u petak, subotu i nedjelju od 11:00 do 02:00 sata. Cijena ulaznice za sva četiri dana iznosi 850 kuna, trodnevna ulaznica je 700 kuna, dvodnevna 500 i jednodnevna 250 kuna.

***

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

outlook festival arena pula bonobo bass show migration
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati