Umrežavanjem filmskih institucija do probranih europskih naslova

Umrežavanjem filmskih institucija do probranih europskih naslova

12.10.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

U suradnji sa međunarodnim kino mrežama Europa Cinemas i CICAE, i Kino Valli se tradicionalno pridružuje proslavi Dana europskog art filma koji se obilježava 14. listopada diljem svijeta.

Kino u svojstvu važnog dijela kulturnog obrazovanja zajednice u urbanim i ruralnim područjima, povezuje ljude bez obzira na dob, podrijetlo, obrazovanje ili dohodak. U tom smislu kinodvorane igraju ključnu ulogu za promicanje raznolikosti i predstavljanju mladih talenata te promiču spektar programa koji daju potporu, ali i zasluženu pažnju.

Program se svake godine sastoji od palete izabranih filmskih događanja, filmova za djecu i filmskih klasika. Zahvaljujući Hrvatskom audiovizualnom centru i u suradnji sa Kino mrežom, ove je godine uvršten i dio naslova iz programa  Rendez-vous au cinéma, koje četvrtu godinu zaredom diljem Hrvatske organizira Francuski institut u Zagrebu.

Cijena ulaznice po projekciji iznosi 10,00kn a prikazati će se francuska animirana komedija za djecu Veliki zli lisac i druge priče, švedska drama Laponska krv, francuska komedija Pacijenti, te humorna islandska drama Kucni u drvo.

Preostala dva filma iz programa Rendez-vous au cinéma prikazati će se krajem listopada, i to filmski klasici iz ranih 60.-ih godina drama Oči bez lica i  romantična drama Jules i Jim.

Informacije o filmovima možete pronaći OVDJE

europa cinemas cicae kino valli dan europskog art filma
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati