Ulaznice i stipendije za festival Republika u Rijeci

Ulaznice i stipendije za festival Republika u Rijeci

10.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Festival Republika otvara natječaj za stipendije koje uključuju besplatnu trodnevnu ulaznicu za sve festivalske programe i smještaj na Sveučilišnom kampusu u Rijeci. Natječaj traje do 30. lipnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice objavljene na službenoj stranici festivala.

 

Ulaznice za festival od danas su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 225 kuna. Ulaznica omogućuje ulaz na sve dnevne i noćne programe tijekom tri dana održavanja festivala. Treba naglasiti kako će sav prihod od ulaznica Republika donirati lokalnoj incijativi koja će biti predstavljena na festivalu.

 

Republika je festival kreativnosti, slobode i zabave. a održat će se u Rijeci od 18. do 20. srpnja na dvije jedinstvene lokacije, bivšem tvorničkom kompleku Rikard Benčić i Titovom brodu Galeb, usidrenim za ovu priliku u riječkoj luci.


Pod otkriljem Republike ujedinit će se tri eminentna međunarodna festivala –
Share Conference, A MAZE. i  Pause, pojačani svježim regionalnim projektima – RockPaperStartups i Start Art Expo.


Među stotinjak predavača iz svijeta i regije koji će se predstaviti na Republici, naći će se neki od najkreativnijih i najzanimljivijih umova današnjice. U Rijeku dolaze predstavnici prestižnih svjetskih kompanija kao što su Google i Mozilla, gurui društvenih mreža, međunarodne zvijezde internet aktivizma i socijalne prakse, IT poduzetnici, kao i neki od najpoznatijih svjetskih blogera.  

Spomenimo neke od njih: Googleov inženjer sigurnosti Morgan Marquis-Boire, poznati SF pisac i jedan od tvoraca cyberpunka Bruce Sterling, predstavnica Mozilla Foundationa i aktivistica Creative Commonsa Michelle Thorne, nezavisni istraživač kompjuterskih sigurnosnih sustava, haker i ključni član Tor projekta Jacob Appelbaum, programer kompjuterskih igara Rami Ismail te Toch studio koji među svoje klijente ubraja Nike, MTV Europe i Joaquína Cortésa.

 

Tijekom tri festivalska dana, Rijeka će postati domom i mnogobrojnih posjetitelja iz cijeloga svijeta koji će kroz predavanja, radionice i panele propitkivati budućnost suvremenog svijeta, uživati u mnogobrojnim izložbama, projekcijama i uličnim akcijama, i družiti se na uzbudljivim noćnim nastupima i koncertima.

Republika Rijeka aktivisti blogeri lokacija ulaznice informacije smještaj google inžinjer programer projekt istraživač tvornica stipendije ulaznice
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati